Foto: Bildbyrån

ESKILSTUNA. Jonathan Augustinsson drog på sig säsongens tredje gula kort borta mot AFC i kväll och därmed är han avstängd mot Malmö FF. Det var något som han själv inte visste om när han lämnade planen efter Djurgårdens 1-1-missräkning.
– Jag hade helt glömt bort det. Jag hade ingen aning om att jag stod på två varningar, säger Augustinsson till FotbollDirekt.se.

Det var inte bara 1-1-resultatet borta mot AFC Eskilstuna som var tungt för Djurgården under måndagskvällen. En backkris inför Malmömatchen är ett faktum då både Erik Berg och Jacob Une Larsson är osäkra kort. Berg har missat lagets två senaste matcher och Une Larsson tvingades utgå skadad redan i 39:e minuten och in kom Jonathan Augustinsson – som definitivt inte kommer kunna spela mot MFF.

I slutet av matchen drog nämligen 23-åringen på sig sitt tredje gula kort för säsongen och därmed är han avstängd mot MFF. Det var något som ”Jonis” själv inte kände till när han lämnade planen efter 1-1-drabbningen.

– Jag fick veta det precis. Jag hade ingen aning om att jag stod på två varningar. Jag fick nyss höra det i omklädningsrummet. En rejäl besvikelse! Först en poäng mot AFC och så att man nu är avstängd. Det är jobbigt, säger Augustinsson till FotbollDirekt.se.

Hur kunde du inte veta det här?

– Vi har haft uppehåll och jag hade helt glömt bort det. Jag tänkte inte på det. Hade jag vetat om det hade jag kanske gått in i situationen annorlunda. Det är skitsegt att missa en så rolig och viktig match som den mot MFF, berättar Augustinsson och fortsätter:

– Jag blev skadad direkt efter uppehållet och spelade inte senast mot Kalmar. Jag trodde ändå nu att det skulle finnas en öppning för speltid och när jag gick in i omklädningsrummet efteråt i kväll kände jag mig redo för Malmö och så fick jag höra att jag är avstängd!