Foto: Bildbyrån

Det är i Hammarby det händer. Richard Magyar och Aron Johannsson är klara men samtidigt så står det klart att Sander Svendsen nu är historia. Amerikanske Johannsson kommer i ett läge då bara en vecka av Vidar Örns kontrakt.
– Det är synd med Sander Svendsen, han hade kunnat vara toppallsvensk och Aron är ju solklart en meriterad spelare, säger FotbollDirekts krönikör Magnus Österberg,

Hammarby gjorde 6- 2 i går kväll på Falkenberg och lugnade ner ett sportsligt läge som lite grann hade börjat skava. I dag mer Bajenytt i det att två tyngre namn som Magyar och en amerikansk landslagsman är klara.
Nytt blod in hos stockholmarna men samtidigt så ger man nu alltså upp Sander Svendsen som varit utlånad till Odds BK i Norge.
Nu är han såld till danska Odense – jo, med Jakob Michelsen som tränare.

– Sander Svendsens tid i Hammarby är förbi och det blev inte riktigt vad någon av parterna hade hoppats på. Så är det ibland, Med den kapacitet han besitter handlar resten bara om självförtroende. Det var under Jacob Michelsens höst som Svendsens bästa period var och självklart är det där han hoppas ta vid nu när de återförenas i Odense, säger FotbollDirekts krönikör Magnus Österberg.

LÄS: IMPONERAR FÖR FÖRSTA GÅNGEN PÅ ALLVAR I BAJEN

– Jag tycker det är synd. Det är oavsett en spelare med mycket hög kapacitet. Att speltiden inte blev tillräcklig handlar nog mest om att spelartypen inte lämpade sig riktigt. När han sedan fick chanserna så blev det inte så produktivt som någon hoppades. Sander Svendsen har alla förutsättningar att ha en fortsatt lyckosam karriär, chansen till omstart blir knappast bättre.

När Hammarby sedan väljer att agera på marknaden så nära detta transferfönsters öppning så gör man det nu med någonting som är beprövat. Det är som att Jesper Jansson vill ha någon form av säkrare kort när man nu kanske går mot flera affärer efter en vår som inte riktigt levt upp till förväntningar,

– Richard Magyar verkar av allt att döma vara redo för återkomst till Hammarby efter ett utlandsäventyr i Tyskland. Magyar avslutade starkt innan han lämnade klubben förra gången och han måste ses som en klok rekrytering mitt i säsongen. Även om matchformen inte är 100 procent direkt är han en spelare som direkt är ett alternativ för Stefan Billborn. Förhoppningsvis för Hammarbys del innebär detta att det nu kan bli lite stabilitet i backlinjen, något som hittills denna säsong inte har varit fallet”

– Med tre mittbackar (Fenger, Fällman och Magyar) blir konkurrensen och balansen bättre i den lagdelen. Möjligen finns det utrymme för en yngre förmåga som ”back-up”). Solheim har gjort det bra men är ju i grunden en ytterback.

Och så kommer han in på Aron Johannssons namn som kommer i en tid när det onekligen ser ut som att Vidar Örn inte kommer att gå att behålla, kontrakt går ut 15 juli. Det har ju Jesper Jansson också visat i tidigare intervjuer. Nu är amerikanske Johannsson klar.

– En forward med goda egenskaper i djupled och fungerar bra även felvänd, säger mina uppgifter om honom, konstaterar FD:s krönikör.
– Det är en spelare med brett register och att han kan lyckas bra i allsvenskan som poänggörande forward tror jag absolut. Att det är en spelare med bred erfarenhet internationellt är också något som jag tror att Hammarby har haft med i den profil man haft när man sökt spelare på forwardspositionen.