• Publicerat 8 juli
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Malmö FF skriver lärlingskontrakt med 18-årige Amel Mujanic.
– Det känns otroligt kul och är något jag har strävat efter sedan jag var liten, säger Mujanic på klubbens hemsida.

Malmö FF ligger etta och fortsätter att storma mot sitt 21:a SM-guld. Man har nu 34 poäng och leder därmed allsvenskan framför tabelltvåan AIK. Den 11 juli (torsdag) inleder man även sitt Europaäventyr, där ett dubbelmöte mot nordirländska Ballymena United väntar.

Nu utökar man i truppen genom att skriva ett så kallat lärlingskontrakt med den 18-årige mittfältaren Amel Mujanic som varit i klubben sedan han var nio år gammal. Avtalet sträcker sig fram till 2021 och spelaren kommer omedelbart att få verka i den ljusblå A-lagströjan.

– Det känns otroligt kul och är något jag har strävat efter sedan jag var liten. Jag har varit i MFF länge och har hela tiden haft som mål att nå A-laget. Nu ser jag fram emot att få visa vad jag går för inför alla supportrar, säger Mujanic på klubbens hemsida.

Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson visar sin entusiasm.

– Amel är en tvåvägsspelare som är skicklig med bollen och som har ett stort spel i sig. Han har länge visat fram fötterna i ungdomslagen och varit duktig när vi spelat internationella turneringar. Han har tränat med A-laget tidigare och klarat det bra. Det ska bli roligt att följa hans utveckling framöver.

ADRIANO VISCONTI