• Publicerat 8 juli
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Djurgården lyckades inte besegra AFC Eskilstuna på Tunavallen. Matchen slutade 1-1 och därmed är Stockholmslaget sex poäng bakom serieledande Malmö FF. 

Inför i kväll ledde Malmö FF allsvenskan med sex poäng före AIK och var ytterligare en pinne före trean Djurgården – men då hade det blårandiga Stockholmslaget två matcher färre spelade.

Nu under måndagskvällen kunde Djurgården komma närmare MFF, detta vid seger borta mot jumbon AFC Eskilstuna.

Precis som senast då Dif vann mot Kalmar inledde PK Bråtveit och Astrit Ajdarevic på bänken.

Avspark 19.00.

Mycket djurgårdare på plats, men precis som i andra allsvenska matcher den här omgången knäpptyst på läktaren första 20 minuterna – detta som en protest mot polisens beryktade villkorstrappa.

Första målchansen i nionde minuten – och vilken chans, sen! Mohamed Buya Turay snappade upp en boll inne i straffområdet och sökte bortre krysset, men en finfin räddning av Söderberg i AFC-målet.

Den efterföljande hörnan blev även den farlig. I andravåg dök Marcus Danielson upp och sköt tätt över med ett hårt skott. Kaptenen som i dagarna kritade på nytt kontrakt med Djurgården.

Kort därefter dubbelchans för AFC. Först avslutade Nnamani ur snäv vinkel, ett lurigt skott som Vaiho tippades rädda till hörna. Hörnan nickades tätt över från Felix Michel.

Ny strålande räddning från Söderberg i 16:e minuten – och på nytt var det Buya Turay som nöp till mot sitt tidigare lag. Turay med skott inne i straffområdet och siktade mot första stolpen, men Söderberg med på noterna.

Bra skott från Camara i 24:e minuten. Vaiho fick sträcka ut rejält för att rädda.

Oj vad nära 1-o AFC i 36:e minuten när Jarl sköt utanför straffområdet. Skottet tog på spelare på vägen och ställde Vaiho, men på något sätt lyckades ändå målvakten rädda med benet och bollen ut till en resultatlös hörna. Där räddade Vaiho, allt som oftast andrakeeper, sitt Djurgården!

Jacob Une Larsson, som tidigt grinade illa i matchen, tvingades till sist utgå skadad – detta i 39:e minuten. In i stället med Jonathan Augustinsson.

0-0 i paus.

Den andra halvleken hann knappt börja förrän Djurgården tog ledningen. Kevin Walker kom fri med Söderberg men valde osjälviskt att passa till Mohamed Buya Turay som placerade 1-0 till Djurgården.

Stockholmslagets glädje varade inte länge, för bara minuten senare kvitterade AFC. Ett inlägg från höger nickades i mål av Nnamani och helt plötsligt 1-1.

Tio minuter in i andra halvlek slängde Djurgården in Astrit Ajdarevic. Ut med Walker som alltså var den som spelade fram Turay till 1-0-målet.

Djurgården frustrerat. Svårt för Stockholmslaget att skapa chanser. AFC jobbiga för Ajdarevic och övriga blåblåa spelare.

Edward Chilufya in för Djurgården med kvarten kvar. Ut med Haris Radetinac.

AFC med byte i samma veva. Kapten Rashkaj ut, in med Djurgården-produkten Wilhelm Loeper.

6 457 åskådare på plats på Tunavallen i kväll.

Nära 2-1 Djurgården i 81:a minuten, men Aslak Fonn Witrys avslut från nära håll tätt utanför första stolpen.

Augustinsson varnad i 86:e minuten, hans tredje för säsongen och det innebär att han är avstängd mot MFF. Tufft för Djurgården om varken Berg eller Une Larsson kan spela det mötet.

Djurgården hade svårt att få till den riktigt tunga forceringen och matchen slutade 1-1, en rejäl missräkning för Blåränderna så klart som missade chansen att knappa in ordentligt på MFF.

Jumbon AFC har tre poäng upp till kvalplats.

AFC Eskilstuna: Söderberg – Lushaku, Björkman, Dresevic – Kojic, Rashkaj, Michel, Hodzic – Jarl, Nnamani, Camara

Djurgården: Vaiho – Witry, Une Larsson, Danielson, Käck – Ulvestad, Karlström, Walker – Radetinac, Buya Turay, Ring