• Publicerat 8 juli
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

I stället för tre förväntade poäng fick Djurgården nöja sig med 1-1 borta mot AFC Eskilstuna. FD:s Casper Nordqvist, på plats på Tunavallen, nedan med fem tankar kring drabbningen.

FEM SNABBA MED CASPER NORDQVIST EFTER AFC ESKILSTUNA – DJURGÅRDEN 1-1

Ett överraskande resultat?

– Minst sagt, men samtidigt inte orättvist. AFC stod upp bra och kunde gjort fler mål i den här matchen. När Djurgården tidigt i andra halvlek tog ledningen förväntade jag mig total kontroll, men så slarvade de bort direkt genom att släppa in 1-1 nästan direkt på avspark. De hade sedan 40 minuter på sig att få in ett segermål och att de som ett topplag inte lyckades med det är ett svaghetstecken!

Vad fungerade inte i Djurgården?

– Det gick för långsamt och en fixstjärna som Astrit Ajdarevic, tidigt inbytt i andra halvlek, kom inte alls till sin rätt. En sådan spelare MÅSTE vara mer avgörande i sådana här matcher. Mohamed Buya Turay gjorde visserligen mål, men karln sprang ju offside hundra gånger! Djurgården skapade inte överdrivet med chanser och bortsett från 1-1-matchen på Olympia i våras måste detta har varit lagets sämsta insats i år.

En potentiell backkris i Djurgården?

– Ja, med tanke på att Erik Berg är högst osäker för spel mot MFF och att Une Larsson utgick skadad i kväll var det ju verkligen olyckligt att Jonathan Augustinsson drog på sig tre gula kortet för säsongen och därmed missar han matchen mot Malmö. Aj aj aj!

Tommi Vaiho återigen i målet i stället för PK Bråtveit. Vem ska stå mot MFF?

– Vaiho! Han svarade för en GRYM räddning i kväll och har varit vass mot såväl Kalmar som AFC nu efter uppehållet. Det finns ingen anledning att bänka Vaiho, trots att PK är ett större namn.

AFC bra i kväll?

– De visade ju redan i cupen sin klass och det är inget dåligt lag, detta AFC. Försvarsmässigt starka och framåt har de kreativa, oförutsägbara spelare. Jämför man med Falkenberg som krossades av Bajen i går känns AFC som ett klart mer stabilt gäng – trots att de alltså ligger sist i serien!