Patrick Nwadike, 20, har på kort tid fått stort genomslag i Landskrona Bois. Enligt FD följs mittbacken nu av klubbar både i superettan och allsvenskan. Bland annat Djurgården.
– Jag har inte hört något om specifika klubbar men jag blir inte förvånad över att det finns ett stort intresse för honom, säger Bois tränare Billy Magnusson till FotbollDirekt.se. 

Landskrona Bois åkte ur superettan i fjol och har valt att bygga om sitt seniorlag från grunden.

Större fokus på egna och lokala produkter, mindre spelare utifrån. Efter avslutad vårsäsong ligger den ex-allsvenska klubben femma i Söderettan. En spelare som stuckit ut de sista veckorna är den kraftfulle mittbacken Patrick Nwadike. 20-åringen fick ett a-lagskontrakt i vintras och fick börja säsongen i samarbetsklubben Prespa Birlik.

Där var han tongivande och när Bois kallade fick han dra på sig Landskronatröjan igen. På bara fem matcher har han visat ett stort register, varit lagets kanske bäste spelare i flera av matcherna, och enligt FD:s källor följs han av flera klubbar högre upp i seriesystemet – både i superettan och i allsvenskan. En av dessa ska enligt FD:s källor var Djurgården.

– Vad jag vet finns det inget konkret. Jag har inte hört något om specifika klubbar men jag blir inte förvånad över att det finns ett stort intresse för honom, säger Landskrona Bois tränare Billy Magnusson till FotbollDirekt.se.

Nwadike har gått den långa vägen via Bois ungdomslag till spel i division 3 och under våren har han matchats igång efter skada i Prespa. När han sedan fick chansen för Bois i Söderettan så tog han den.

– Vi fick en del skador och avstängningar så vi gav honom chansen och efter matchen mot Ljungskile så har spelat samtliga minuter. Patrick har gjort det väldigt bra för oss. Tittar man på hans matcher, visst det är bara fem stycken, men han sticker ut med sin fysik. Han är både stark i duellerna och skicklig på att ta fram bollen i offensiven. Just den kombinationen gör honom lite unik.

Bois har honom på kontrakt över 2022 och Magnusson hoppas få bygga vidare på sitt mittbackslöfte året ut.

– Eftersom vi inte har något konkret att ta ställning till just nu så känner jag mig inte rädd att tappa honom i sommar. Samtidigt kan det gå fort i den här branschen. Blir det så är det mest bara kul för det är så vill jobba med Bois, att utveckla spelare för högre divisioner. Men i första hand tror jag kanske att det är mest aktuellt med ett kliv uppåt för honom efter säsongen, säger Magnusson.

Nwadike representeras av agenten Nima Modyr.

– Det finns ett stort intresse för Patrick. Jag tycker att han varit outstanding i de matcher han spelat och det finns intresse för honom både i superettan och allsvenskan. Vi är i en fas där vi försöker identifiera vilken tränare och vilken förening som kommer passa honom bäst i nästa skede. Men vi vill inte ta ett beslut för snabbt utan det är viktigt att träffa rätt. Men han är helt klart tillräckligt bra för att spela på en högre nivå.

Vi har uppgifter om att Djurgården tittat på honom?

– Han har varit outstanding senaste matcherna men gällande vilka klubbar som är intresserade vill jag inte kommentera, säger Modyr till FotbollDirekt.se.

Landskrona Bois avslutade vårsäsongen med segrar mot Utsikten och Tvååker. Inför omstarten i augusti ligger laget på en femteplats, åtta poäng bakom tvåan Skövde (kvalplats till superettan) och nio efter serieledaren Ljungskile.