• Publicerat 7 juli
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Efter fyra raka matcher utan seger var Hammarby piskat att vinna hemma mot nästjumbon Falkenberg i dag och oj vilken slakt det blev. Bajen vann med 6-2 efter att ha lett med hela 6-0. Alexander Kacaniklic gjorde hattrick.

Hammarby tog bara två poäng på de tre sista matcherna före uppehållet. Nu i måndags fortsatte den dystra sviten. 0-2 i baken borta mot Häcken blev det där Mads Fenger visades ut precis före pausvilan.

Nu var Bajen piskat att vinna hemma mot nästjumbon Falkenberg för att hänga med i toppen. Glädjande för Stockholmslaget var att Muamer Tankovic var tillbaka i elvan. Den offensiva kreatören missade matchen mot Häcken på grund av sjukdom.

Avspark 15.00.

20 tysta minuter på Tele2 som en protest mot polisens villkorstrappa.

Efter knappa tio minuter kunde dock Bajenfansen inte låta bli att vråla, detta då Alexander Kacaniklic slog till med sitt första mål i Hammarby. Snyggt placerat skott av yttern. Passningen svarade Nikola Djurdjic för.

2-0 Hammarby i 13:e minuten. Ett stolpskott från Jeppe Andersen snappades upp av Djurdjic. Hampus Nilsson först med jätteräddning men returen i mål av Vidar Örn Kjartansson. Detta är islänningens näst sista match i Bajen innan låneavtalet med Rostov löper ut.

Inte ens 20 minuter spelat och 3-0 Hammarby. Femte målet för Nikola Djurdjic då Kacaniklic osjälviskt spelade fram. Kacaniklic första assist i går. Snacka om islossning med ett mål och en assist första 18 minuterna när han innan dess inte mäktat med en enda poäng i år!

3-0 till Bajen i paus.

I upptakten av andra halvlek var det Kacaniklic-show. I den 56:e minuten spelade Dennis Widgren fram 27-åringen som dunkade in 4-0 i taket.

Nästan direkt på avspark kom också 5-0 då Tankovic släppte bollen i perfekt ögonblick till Kacaniklic som fri med Nilsson inte gjorde något misstag. Hattrick från den tidigare så utskällde Kacaniklic alltså!

Inhoppande Leo Bengtsson, som ersatte Muamer Tankovic, hann inte vara på planen i många minuter förrän han dribblade av två Falkenbergsspelare och fälldes i straffområdet. Domaren pekade på straffpunkten och från elva meter gjorde Nikola Djurdjic inget misstag. 6-0 och serbens andra mål för dagen. Vilken kross!

I den 78:e minuten reducerade Falkenberg till 6-1 när Tibor Joza nådde högst med pannan på en hörna. Hans första mål sedan 2009!

Tio minuter senare reducerade Hallandslaget på nytt då Kalle Söderström tjusigt tog sig förbi Rodic och Andersen. Inspelet perfekt till Östlind som placerade in Falkenbergs andra mål i matchen. 6-2 till Hammarby.

På stopptid fick Falkenbergs Özen syna sitt andra gula kort och därmed visades han ut.

Hammarby vann med 6-2 och har för närvarande fem poäng upp till Europaplats. Falkenberg är nästjumbo och är en pinne bakom Sundsvall som ligger på kvalplats.

Hammarby: Blazevic – Sandberg, Solheim, Fällman, Widgren – Andersen, Bojanic, Djurdjic – Kacaniklic, Kjartansson, Tankovic

Falkenberg: Nilsson – Özen, Karlsson, Karlsson, Ericsson – Söderström, Wede, Björkengren, Östlind – Carlsson, Pogrebnyak