• Publicerat 7 juli
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

För fem dagar sedan avslöjade Expressen att Hammarby är nära att göra klart med Richard Magyar. Ännu har den tidigare Bajenspelaren inte presenterats, men en som vill se det hända är FD:s krönikör Magnus Österberg.
– De behöver en mittback och Magyar var väldigt bra innan han drog till Tyskland. Jag måste dock erkänna att jag inte ens hade tänkt på det namnet som aktuellt, säger Österberg. 

Hammarby har haft problem på backsidan i år. Simon Sandberg har både varit skadad och avstängd, Mads Fenger har likt i fjol varit borta mycket på grund av skada och nu senast mot Häcken visades han ut. Kapten David Fällman missade såväl Norrköping som AIK före uppehållet och Mats Solheim klev ut skadad i samma matcher. Kossounou Odilon är såld och dessutom har brassen Jean Carlos de Brito visat sig vara en flopp.

Därför kom Expressens uppgifter för fem dagar sedan om att Richard Magyar är nära comeback som en glädjande nyhet för alla bajare. En som tycker att det vore helt rätt att plocka tillbaka mittbacken är FD:s krönikör Magnus Österberg.

– De behöver få in en mittback. Odilon har ju försvunnit och det är klart att de ska ersätta honom för att hitta rätt balans i truppen. Magyar kommer som Bosman från tyska andraligan och han kan klubben. Startsträckan borde vara kort. Han avslutade i Hammarby väldigt bra men inledde också väldigt dåligt (kom sommaren 2015, lämnade sommaren 2017). Men ah, han var väldigt bra innan han drog till Tyskland så det är en bra värvning. Jag måste dock erkänna att jag inte ens hade tänkt på det namnet som aktuellt, säger Österberg.

Blir Magyar i så fall en startman i Hammarby?

– Definitivt är han ett namn som är tillräckligt bra för att starta. Det blir lite av en tävling mellan honom, Fällman och Fenger – för att inte glömma Solheim… Det har ju varit en del skadeproblem i backlinjen i år och Hammarby måste få in mer konkurrens där!

Bajen ligger sjua i tabellen med en bra bit upp till toppen. Kan de nå Europa i år?

– Alltså de har ju inte skaffat sig något vidare läge för det, men jag tror att det kommer bli otroligt tajt mellan plats 2-7. Bajen har satt sig själva i en sits där de måste vinna matcherna ett tag framöver och de har inte råd att tappa ytterligare mark. Men chansen finns givetvis fortfarande. Det gör den absolut!