Foto: Bildbyrån

Jacob Une Larsson är inne på sin fjärde säsong i Djurgården och fotbollslivet leker. Djurgården har chans att knappa in på serieledande Malmö FF under måndagen och mittbacken är lyrisk över laget anno 2019.
– Det här är det bästa kollektivet som jag upplevt sedan jag kom hit, säger 25-åringen till FotbollDirekt.se. 

Det är bara Haris Radetinac, Jesper Karlström och Kevin Walker som varit i Djurgården längre än Jacob Une Larsson. Mittbacken är inne på sin fjärde säsong och bortsett från debutåret 2016 har BP-produkten varit ordinarie i lagets backlinje.

Vid seger under måndagskvällen mot AFC Eskilstuna kommer Djurgården vara fyra poäng bakom serieledande Malmö FF – och då har MFF ändå spelat en match mer än Stockholmslaget. Nästa söndag möts de två storklubbarna på Tele2 Arena och det är med andra ord ett Blåränderna som har ordentligt häng på förstaplatsen i årets allsvenska.

– Det känns naturligtvis bra att vi skaffade oss ett bra utgångsläge inför uppehållet och att vi nu senast mot Kalmar vann direkt. Nu är det visserligen många omgångar kvar men det är bara att gneta på. Dippar kommer att komma, men det gäller att korta ner dem så mycket som möjligt, säger Une Larsson till FotbollDirekt.se.

Är det här den bästa upplagan av Djurgården som du spelat i?

– Det är svårt att säga. Detta är en helt annan upplaga men jag får nog säga att det här är det bästa kollektivet som jag upplevt sedan jag kom hit. Tidigare år har det kanske funnits lite mer individuell kvalitet, men kollektivet är det bästa som jag upplevt här.

Tränare Kim Bergstrand sa efter Kalmarmatchen att Marcus Danielson är Sveriges bästa mittback. Vad säger du som är hans mittbackskollega?

– Han är fantastisk. Den andra som inte var med senast, Erik Berg, är heller inte helt dum haha. Det är en ynnest att få lira med dem. De underlättar jobbet för en.

Borde Danielson vara med i landslaget?

– Jättesvårt för mig att säga, men han är en jätteduktig spelare så varför inte? Samtidigt är det svårt att jämföra med de som är utomlands, jag vet inte vilken nivå det är på de ligorna. Detta kanske inte är en fråga för mig.