• Publicerat 7 juli
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Hammarby slaktade Falkenberg på Tele2 Arena under söndagen. Segersiffrorna skrevs till 6-2 där Alexander Kacaniklic mäktade med ett hattrick.
– Han är ju ett ruggigt sparkapital för Bajen. Kan bli Billborns stora ess i rockärmen under hösten, utbrister FD:s Casper Nordqvist. 

FEM SNABBA MED CASPER NORDQVIST EFTER HAMMARBY – FALKENBERG 6-2

Din bild av första halvlek?

– Hammarby ledde med 3-0 efter 18 minuter och därefter var ju allt så klart avgjort. Falkenbergs försvar återigen allt annat än bra samtidigt som Bajen som de ofta gör på hemmaplan satte gasen i botten från första stund. Offensiven riktigt bra mot ett blekt FFF.

Andra halvlek då?

– Alexander Kacaniklic två snabba mål var häftigt då hattricket var ett faktum. Det såg man inte komma med tanke på hur iskall han varit. Nikola Djurdjic satte sedan 6-0 från straffpunkten innan Falkenberg reducerade två gånger om.

Kacanklic, wow?!

– Han sågs på förhand som en av årets mest spännande affärer, men inte en enda poäng på hela våren vittnar om vilken flopp han var. Att nu i en och samma match svara för tre mål och en assist är därför ett ordentligt håll käften-besked till allihopa.  Den forne landslagsmannen är ju ett ruggigt sparkapital för Bajen och kan bli Billborns stora ess i rockärmen under hösten!

Hammarby vann måstematchen. Hur viktigt?

– Det var lite vinna eller försvinna i dag huruvida de ska vara med i toppen i år eller inte. Efter bara två poäng på de fyra senaste matcherna var de piskade att vinna i dag – och som de gjorde det! Nu har laget vind i seglet igen och blir det även seger borta mot ett svagt Sundsvall ser det onekligen bra ut då spelschemat framöver ser förhållandevis enkelt ut, matcher som passar Hammarby.

Är Falkenberg verkligen tillräckligt bra för att spela i allsvenskan?

– Det är lite för många gånger som de bjudit på mål. De slängde bort poäng mot såväl Östersund som Norrköping alldeles i slutskedet och mot Djurgården kastade de mer eller mindre in två mål i egen kasse. Även hemma mot MFF svarade de för en jättebjudning. Offensivt är dock Hallandslaget rätt fina och det är trots allt bara en poäng upp till kvalplats. Vi får vänta och se…