• Publicerat 7 juli
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Casper Nordqvist

Kennedy Bakircioglu slutade sin karriär till enorma hyllningar under fjolårshösten. FD mötte upp Bajenikonen på stan och i en videointervju konstaterar han att Muamer Tankovic är den som imponerat mest så här långt i årets Hammarby. 
– Det känns väldigt bra att se det, säger Kennedy.  

Redan 1999 så gjorde han sin första matcher för Hammarby och 127 matcher fram till 2003. När han sedan kom tillbaka 2012 så hann det bli 142 till innan det tog slut i november förra året.
Nu lever han ett helt annat liv och Kennedy Bakircioglu har valt att hålla låg profil sedan han slutade. Han berättade även nyligen för FotbollDirekt i en intervju om hur han har många förfrågningar om engagemang men valt att tacka nej till det mesta.

Men närheten till Hammarby håller han hårt i och följer nyfiket det nya som håller på att ta form. Det är ju många namn som har försvunnit, sådana som Jiloan Hamad, Björn Paulsen och Neto Borges, inklusive honom själv.
Där finns sannolikt, tror han, till stor del att resultaten än så länge sviker jämfört med förra året.

FotbollDirekt har träffat Kennedy för en tv-intervju om intrycken så här långt.
– Det är klart att jag saknar Hammarby men jag har ju samtidigt fattat att jag har slutat, säger han till FD:s utsände.
– Jag tycker att det sett okej ut men inte mer.

Vid samma tidpunkt i fjol så låg Hammarby klart mycket högre än i nuläget. Efter förlusten mot Häcken senast ser det ut som om guldstriden är borta med hela tolv poäng upp till MFF. Kennedy om sin teori så här:
– Först och främst har vi tappat bra spelare men truppen är samtidigt ändå väldigt bra, säger han.
– Sedan är det många försvarare som har varit skadade och så har vi haft avstängningar.
– Vi har tvingats rotera lite för mycket och det har påverkat resultaten. Jag tycker vi förtjänar mer.

Se hela intervjun med Kennedy i tv-intervju i den här artikeln, den förre Bajenstjärnan berättar bland annat om vem som är namnet nummer ett för honom så här långt.

Reporter i klippet är Casper Nordqvist.