Foto: Bildbyrån

Efter spel i Norrköping och Brommapojkarna gör nu Mohanad Jeahze succé i Mjällby, tvåa i superettan. Enligt FD:s uppgifter har såväl Haugesund som Stabaek varit på plats och kollat in 22-åringen vid minst fyra tillfällen den gångna säsongen.
– Jag vet att de varit här, men jag räknar med att han blir kvar. Han är jätteviktig för oss, säger sportchefen Hasse Larsson till FotbollDirekt.se. 

Det blev aldrig några allsvenska framträdanden för den tidigare svenska ungdomslandslagsmannen Mohanad Jeahze i IFK Norrköping, men däremot i fjol då han efter 2017 års säsong lämnade ”Peking” för Brommapojkarna.

När BP i höstas trillade ur allsvenskan var de tvungna att göra sig av med många namn. Ett av dessa var Jeahze som i stället hamnade hos Mjällby, som i fjol vann division 1 södra. Klubbytet visade sig genialiskt.

Medan Brommapojkarna ligger sist i superettan är Mjällby mycket överraskande tvåa i serien och ett allsvenskt avancemang därmed inte omöjligt för Blekingeklubben.

Däremot är det inte säkert att de får behålla Jeahze. FD kan berätta att de norska klubbarna Haugesund och Stabaek (båda hemmahörande i högstaligan) varit på plats i Sverige vid minst fyra tillfällen i år för att spana in ytterbacken.

– Jag vet att de varit här, bekräftar Mjällbys sportchef Hasse Larsson för FotbollDirekt.se och fortsätter:

– Men vad jag vet har de aldrig försökt med ett bud. Vi räknar med att han blir kvar. Han är jätteviktig för oss, en väldigt viktig kugge.

Han har kontrakt till december 2020. De norska klubbarna behöver med andra ord hosta upp för att värva?

– Ja, annars är det inte aktuell, avslutar Larsson och skrattar.