Foto: Bildbyrån

Wilhelm Loeper vann U21-guld med Djurgården 2017 och blev samma år prisad som årets junior. Ändå valde klubben att inte satsa på ytterbacken – som via omvägen Arameisk-Syrianska i division 1 är tillbaka i allsvenskan med AFC Eskilstuna. På måndag ställs han mot just Djurgården.
 – Klart att det är speciellt. Man är besviken på vissa beslut som klubben tagit och de borde satsat hårdare på mig, men Djurgården kommer alltid finnas i mitt hjärta, säger Loeper till FotbollDirekt.se.

Efter nästan 14 år i Djurgården tvingades Wilhelm Loeper lämna föreningen efter 2017 års säsong. Trots guld med U21-laget och prisad som årets junior valde Djurgården att inte satsa på den frejdige ytterbacken.

I stället hamnade Loeper född 1998 i Arameisk-Syrianska, hemmahörande i division 1. Sejouren blev ettårig och inför den här säsongen hamnade han hos allsvenska nykomlingen AFC Eskilstuna.

Väl i AFC har Loeper blivit ett ordinarie namn i elvan och han känner en stolthet över resan från division 1 till allsvenskan.

– Så klart att det är superhärligt att jag kunnat ta mig tillbaka till allsvenskan från division 1. När jag lämnade Djurgården för Arameisk-Syrianska var siktet inställt på att sejouren där skulle bli så kort som möjligt. Att jag lyckats med det är något som jag är riktigt stolt över, berättar han för FD.

Överraskad över att det gått så bra för dig i AFC?

– Faktiskt inte. Jag kände väl mer när jag lämnade Djurgården att det var en stor besvikelse, för att det är allsvenskan som jag själv känner att jag hör hemma i.

Ni tar emot just Djurgården på måndag. Hur ska det bli?

– Det ska bli skitkul! Jag var ju där i närmare 14 år. Det var där allting startade så det är klart att det är speciellt.

Känner du något agg mot sportchef Bosse Andersson eller någon annan i Djurgården över att de inte valde att satsa på dig?

– Föreningen Djurgården kommer alltid att finnas i mitt hjärta. Det är som en familj för mig. Jag var på Kaknäs nyligen och spelade U21-match mot Djurgården som ett slags genrep inför måndag. Jag fick världens mottagande av gamla staben och av många spelare. Jag har inget agg mot föreningen så, men klart att man ville att de skulle satsa på mig. Det ska jag inte sticka under stolen med. Jag ska inte nämna några namn, men vissa beslut som de tog är man besvieken över. Jag vann ändå guld med U21 och blev utsedd till årets junior. Då känner man att man ändå bevisat något och att de borde satsat hårdare på mig.

AFC ligger sist i tabellen. Ni måste börja ta poäng nu?

– Ja och därför kom uppehållet lägligt för oss  Vi startade bra med avancemang till cupfinalen och så. Självförtroendet var bra men sedan kom några resultat emot oss och vi tappade vårt flow. Nu har vi haft vårt uppehåll, vi är fräscha och vi har stor chans att hålla oss kvar tycker jag. Ja, jag är övertygad om att vi kommer att klara det!