• Publicerat 6 juli
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Efter två raka allsvenska matcher utan seger studsade IFK Göteborg tillbaka under lördagen genom att besegra Sundsvall med 2-1 på Gamla Ullevi. Sebastian Eriksson och André Calisir gjorde målen för hemmalaget.

I våravslutningen mot Örebro blev det förlust på hemmaplan med 1-0. I omstarten efter uppehållet 0-0 borta mot Östersund.

Därför kom lördagens 2-1-seger hemma mot Sundsvall mycket efterlängtat för IFK Göteborg. Sebastian Eriksson inledde målskyttet i den 25:e minuten och kort före paus ökade André Calisir på. Assisten stod Victor Wernersson respektive Giorgi Kharaishvili för. Samme Kharaishvili brände straff i andra halvlek då William Eskelinen räddade.

Sundsvall reducerade i 89:e minuten genom Peter Wilson men närmare än så kom inte gästerna. Blåvitt just nu ligafyra medan ”Giffarna” ligger på kvalplats med endast en poäng ner till nästjumbon Falkenberg.

I Uppsala slutade mötet mellan Sirius och Östersund oavgjort, 1-1. Kort efter paus satte Östersunds Alhaji Gero 1-0, framspelad av anfallskollegan Dino Islamovic. Med tio minuter från slutet kvitterade hemmalaget. Sam Lundholm ramlade omkull i straffområdet och straff tilldömdes. ÖFK-spelarna rasande, men Lundholm höll fokus och satte 1-1 från straffpunkten.

Sirius och Östersund ligger nia respektive tia i tabellen.