• Publicerat 6 juli
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

AIK vann med 1-0 borta mot Kalmar under lördagseftermiddagen. Chinedu Obasi prickade in matchens enda mål tidigt i andra halvlek. FD:s Casper Nordqvist här med fem tankar kring drabbningen i Småland.

FEM SNABBA MED CASPER NORDQVIST EFTER KALMAR – AIK 0-1

Efterlängtad seger för AIK?

– Minst sagt. Två raka matcher efter uppehållet, dessutom hemmamatcher, utan att göra mål. Först 0-2 mot Norrköping och sedan 0-0 mot Malmö. Visst, två grymma motstånd, men det var ett AIK som var piskat att vinna borta mot Kalmar i dag.

Vinst blev det. Rättvist?

– Lite typiskt AIK att vinna en sådan här match. Kalmar var bra och skapade flera jättechanser. Rasmus Elms nick i ribban minns vi, så även Fidan Alitis skott över från nära håll kort före Obasis ledningsmål. Kalmar hade kunnat få med sig en poäng i dag, även efter det att Romario visades ut med tio minuter kvar. Forceringen var bra.

AIK spelar Champions League-kval borta i Armenien på tisdag. Hur mycket påverkade det?

– På laguttagningen syntes det. Ingen Henok Goitom eller Tarik Elyounoussi i elvan. I stället fick Kolbein Sigthorsson chansen, islänningens första start! AIK tog inte ut sig mer än nödvändigt och det är ändå klass att ta sig ner till Kalmar och vinna med 1-0 utan att spela bra.

Imponerade Sigthorsson?

– Nja, men man ser hans kvaliteter och visst var det nära någon gång att bollen satt i nät. Kan nog på sikt bli en väldigt bra värvning för AIK!

Oroväckande att såväl Per Karlsson som Sebastian Larsson utgick skadade?

– Så klart! Inte minst med tanke på det CL-kval som stundar på tisdag. Larsson såg ut att tvingas bryta redan i slutet av första halvlek men kunde ändå fortsätta en bit in i andra. Oklart hur det är med ”Pertan”, men klart som f-n att dessa två spelare MÅSTE lira under kvalet i Europa för att det ska leda till ett gruppspel i höst.