Foto: Bildbyrån

Sverige vann bronsmatchen mot England med 2-1 och tog därmed medalj i VM. Nedan ger FD:s utsände Patrick Ekwall betyg på spelarna som gjorde det i franska Nice i dag. 

SPELARBETYG MED PATRICK EKWALL EFTER VM-BRONSET I FRANKRIKE

Hedvig Lindahl – 3
Väldigt säker. Dominant i luftspelet, bra i position. Behövde aldrig göra några stora räddningar.

***
Hanna Glas – 3
Återigen väldigt gedigen. Vårdad med bollen och bra koll i duellspelet. Orkade till och med en offensiv räd på slutet, när bensinen redan var slut.

Linda Sembrant – 3
Hon är det här lagets Jocke Björklund. Gör jobbet i det tysta och kompletterar Fischer perfekt.

Nilla Fischer – 5
Jag tycker hon var outstanding i sin roll, inte minst när Sverige var satt under tryck.
Vann i luftspelet, styrde bort alla tänkbara genombrottsförsök i sin närhet och låg perfekt i försvarslinjerna som hon styr. Stod på linjen likt en räddande ängel när det behövdes.

Magdalena Eriksson – 3
Hade det jobbigt under en period i slutet på första halvlek, men var sen helt perfekt i sin roll under hela andra halvlek.

***
Nathalie Björn (72) – 3
Helt avgörande passning som bäddade för 2-0. Gjorde även ”Rubensson-jobbet” med den äran. Orkade till slut inte längre efter son febertopp häromdagen

Caroline Seger – 4
Mrs 200, men hade ork som om hon gjorde som femte landskamp. Var återigen en drivande kraft 90 minuter. Klok i position och passningsspel. Var det här landslagets lokomotiv.

Kosovare Asllani (46) – 3
Uppstod som ett mirakel efter att för några dagar sen burits av planen med fixerad nacke. Var strålande under första 20 minuterna, ständigt på rätt plats i straffområdet och tog stort ansvar i defensiven. Säker när läget dök upp för 1-0. Men hade inte ork för mer än så.

***
Fridolina Rolfö (27) – 3
Bevisade återigen att hon besitter internationell toppkvalitet. Framspelningen vid 1-0 var utsökt. Hade inga problem att få hyllade högerbacken Bronze att framstå som medioker.
Sen olyckligt skadad och det var ett av flera skäl till att Sverige tappade kommandot.

Stina Blackstenius – 3
Fick ännu en match där hon ibland fick göra två spelares jobb samtidigt. Och löste det! Banade väg och slutade aldrig springa i hettan.

Sofia Jakobsson – 4
Hon har varit en stegrande raket sen hon inledde VM tämligen svagt. Ett ständigt hot mot England, oavsett kant. Som avslutare och med inlägg.
Målet var världsklass.

 

Avbytare
Lina Hurtig (27) – 2
Fick aldrig ta del av det svenska anfallsflytet och då blev det mest defensiv.
Tog jobbet men fick liksom aldrig fäste i matchen.

Julia Zigiotti (46) – 2
Otacksam uppgift när Sverige aldrig fick något eget spel. Hängde i luften i en lite otydlig roll. Hade en skön raid på slutet som kunde dödat matchen.

Amanda Ilestedt (72) – spelade för kort tid för betyg.