Marcus Danielson blir kvar i Djurgården till december 2022. Det är hur som helst så långt lagkaptenens nya kontrakt är gjort. Bosse Andersson bekräftar nu det nya avtalet för FotbollDirekt.se.
– Han är vår lagkapten och med hans fantastiska utveckling så började vi förhandla redan tidigt i våras om ett nytt kontrakt, säger sportchefen på fredagförmiddagen.

Djurgården har gjort klart med ett nytt större kontrakt och det handlar om, som Expressen i går avslöjade, om mittbacken Marcus Danielson. Nu blir det även officiellt bekräftat från Djurgårdens håll och ännu ett namn som ska gå i fotspår som Radetinac, Karlström och Walker som kom till Dif 2013 (Radetinac), respektive 2015.
Stommen och kontinuiteten ska byggas ut efter flera år som blivit så ryckiga med inte minst många spelaraffärer.
Nu lägger man stora resurser på Danielsons namn som i år är på en nivå som han förmodligen aldrig varit tidigare.

Det nya avtalet gäller nu fram till i slutet av 2022, detta för spelare som kom till Tele2 arena i början av förra året – då som Bosman efter fem år i Gif Sundsvall.

LÄS: DANIELSONS GLIMT TILL ASTRIT – ”SVÅRT ATT FLYTTA PÅ MIG”

Och vilken utveckling han har haft, speciellt i år. Många ser honom nu som en av allsvenskans bästa och landslagsaktuell.
Bosse Andersson ger här sina tankar om hur man gjort det man har gjort så nära in på Silly season som man gjort med den 30-årige backen.

– Det är logiskt. Titta på hans fantastiska utveckling och det stora förtroende han har fått. Titta också på hans lojalitet både hos oss och i Gif Sundsvall, säger Djurgårdens sportchef till FotbollDirekt.se.
– Han kan vara allsvenskans bästa mittback. Det är inget snack om att han är så bra, säger Andersson och medger att det är en spelare som överträffar förväntningar:
– Han kanske var lite anonymt namn när han kom. Kanske inte det mest kända och när vi tog honom så hans kanske inte det mest prioriterade eller spelartypen för oss, utan mer ett namn på lång sikt.

Samtidigt så kommer Bosse Andersson in på  en kärna som nu sakta håller på att drygas ut och gör helst jämförelser med sådana som Radetinac, Karlström och Walker.
– Han är redan en fantastisk Dif-person som vi vill ha med oss i många år och någon som kan bli som Radetinac som ju nu spelat 100 matcher för oss men även som sådana som Karlström och Walker som båda också nu varit länge i Djurgården. Viktigt att bygga kontinuitet. Det är det vi vill och Marcus kommer att bli viktig inte minst på det viset. Han visar verkligen att han vill vara i Djurgården.

När tänkte ni tanken första gången på att göra ett nytt större kontrakt med honom – trots att det tidigare inte var nära att gå ut…?

– Men tidigt i våras. Med den utveckling och så fantastiskt han utvecklats så bestämde vi oss för att ge honom ett nytt bud. Och i fredags tog vi varandra i hand. Då var vi överens.