• Publicerat 4 juli
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Assad Al Hamlawi öser in mål i Ängelholm, hemmahörande i division 2. Enligt uppgifter till FD bjuder därför Östersund in anfallaren på provspel. Skåningarnas sportchef Roar Hansen vill inte kommentera ÖFK-ryktet, men bekräftar att intresse utifrån finns.
– Ja, jag har fått samtal, säger han till FotbollDirekt.se.

13 mål på 14 matcher. Det är Assad Al Hamlawis facit i årets division 2-säsong för serieledande Ängelholms FF.

Östersund har nu snappat upp anfallarens succé och enligt FD:s uppgifter bjuder ÖFK in 18-åringen på provspel nästa vecka.

– Jag har inga kommentarer till det just nu, säger Ängelholms sportchef Roar Hansen till FotbollDirekt.se.

Finns det intresse utifrån?

– Det rör sig runt honom, det gör det. Jag vill inte prata om vilka som är intresserade och så vidare, men jag har fått samtal gällande honom.

Al Hamlawi har ju spottat in mål i år. Vad kan du säga om honom som spelare?

– Han är oerhört intressant. Bra fysik och han är ju rätt stor. Bra i djupled och bra i targetspelet. Dessutom är han duktig defensivt då han nickar undan många bollar. Jag har ju sett några talanger under min karriär och det här är en spelare som kommer att spela i allsvenskan!

Är han redo för allsvenskan redan i år eller är det något som saknas?

– Tempot är väl det enda i så fall. Jag är ganska säker på att han så småningom spelar i allsvenskan. Som sagt, jag har sett en del talanger under mina år… Nu är vi bara i division 2, men hans egenskaper gör att jag är helt övertygad om att han kommer spela i allsvenskan, avslutar Hansen som tidigare varit tränare i allsvenskan för klubbar som Helsingborg, Öster och Åtvidaberg.

CASPER NORDQVIST – LENNART SANDAHL