Foto: Bildbyrån

Hammarby och Muamer Tankovic ser ut att närma sig en lösning. Stjärnan som sett mest utlandsaktuell av alla Bajennamn ser nu istället ut att skriva på en förlängning. 
– Det är prioriterat. Vi har långt i från gett upp och känner en stark förhoppning att Mujo ska förlänga, berättar Jesper Jansson för FotbollDirekt.se.

Det är bara några veckor kvar till transferfönstret öppnar och en hel del ser onekligen osäkert ut i Hammarby.
Det sportsliga som gått tillbaka, förlusten mot AIK innan uppehållet och den direkt nu i omstarten senast, liksom tunga namn som Vidar Kjartanson och Muamer Tankovic som på förhand ser ut att leva farligt för Bajen i sommarfönstret. Med det ser stockholmarna ut att behöva agera på flera olika vis kring nya uppslag, flera olika alternativ har ju också nämnts den senaste månaden, så sent som i dag Tysklandsproffset Aron Johannsson

Men så behöver det nu alltså inte bli.
Hammarbys sportchef Jesper Jansson vill helst av allt inte göra för stora saker när marknaden snart på nytt öppnar. FotbollDirekt har fått en pratstund med Jansson efter den tunga förlusten mot Häcken.
– Nej, jag vill inte kommentera det (Aron Johannsson) men, ja, det är ett namn jag känner till. Men snarare än att köpa nya spelare så är det viktigaste för oss i det här fönstret att hålla oss intakta, säger han och pekar på följande:

LÄS: NU SER HAN UT ATT VARA PÅ VÄG ATT ÅTERVÄNDA TILL BAJEN

– Ambitionen är att vi ska få visa vilken bredd vi har och med det kvalité vi har. Det har varit lite för mycket med skador, sjukdomar och som senast exempelvis Sandberg avstängd och Mujo sjuk. Sander är utlånad – och så Wiland och Junior (båda skadade under lång tid). Vi har så mycket kvalité och det är det vi ska få ut och visa. Det är viktigare än nya affärer.

– Dessutom har det blivit lite hattigt med försäljningar även om det varit bra affärer för klubben, funderar Jesper Jansson.

Hur ser du på Muamer Tankovic namn. Bilden är den att han ser ut som den som är mest i farozon för att försvinna?
– Men så ser vi det inte. Det finns inget bud på honom och vi vill förlänga och Muamer är intresserad. Vi har samtal, dialogen är pågående och jag har förhoppningar om att lösa det här. Det är en spelare som är en av allsvenskans bästa och han ska tillhöra Hammarby. Jag tror på det och vi har bra samtal. Nej, vi har långt i från givit upp.

Muamer Tankovic kontrakt med Hammarby går ut i juni nästa år. Man ska komma i håg att Jansson tog honom utan övergångssumma 2017 från Holland. Hur mycket Bajens ledning nu vill ha för att gå med på att bryta kontraktet i förtid  och sälja är oklart men ändå sannolikt inte under 10 000 000. Någonting

Tankovic har tidigare varit i klubbar som Fulham och holländska topplaget AZ Alkmaar.