Den förre West Ham-talangen Blair Turgott, 25, gjorde 14 mål för Maidstone United den gångna säsongen. Enligt FD:s källor är han nära att skriva på för Östersunds FK – och bekräftar själv att han träffat klubben. 
– Jag var där uppe och träffade managern och det är en riktigt bra klubb, säger han till Kent Online.

Bradford, Colchester, Rotherham, Dagenham & Redbridge, West Ham, Coventry, Bromley, Stevenege, Boreham Wood och de två senaste åren i Maidstone United i engelska National League.

Den kvicke yttermittfältaren Blair Turgott har testat många olika miljöer i det engelska ligasystemet. Den gångna säsongen var en av karriärens allra bästa. Även om hans klubb Miadstone åkte ur ligan så stod Turgott för hela 14 mål på 31 matcher.

25 år gammal så överväger han en flytt till Sverige och Östersunds FK. I dagarna har uppgifter i England cirkulerat att ÖFK visar intresse före spelaren och han bekräftade detta själv i går i en intervju med Kent Online.

– Jag pratade med Östersund. Jag var där uppe och träffade managern och det är är en riktigt bra klubb, säger han till tidningen.

Turgott pratar vidare om att det är Graham Potters (numera Premier League-manager i Brighton) gamla klubb och att det är en engelsk stab på plats. Sportchefen David Webb är den som han haft kontakt med i ett tidigt skede men då ville han fokusera på att spela klart säsongen.

– Det finns vägar att gå därifrån och ibland måste du som fotbollsspelare kliva ur komfortzonen.

Enligt FD:s källor är Turgott, som nu är bosman, nära att skriva på ÖFK och parterna slutförhandlar om ett treårskontrakt. Turgott har dock bud i England att ta ställning till också.

– Det är Östersund och sen är det fyra-fem klubbar jag suttit ned med i League One och League Two.