• Publicerat 2 juli
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Joakim Nilsson är en nyckelspelare för Elfsborg. Mittbacken har intresse på sig från utlandet och enligt Borås Tidning vill klubben ha fem miljoner för att släppa 25-åringen.

Sedan ankomsten från Sundsvall 2016 har Joakim Nilsson varit en backklippa hos Elfsborg. Mittförsvaren, lillebror till forne landslagsspelaren Pelle Nilsson, gjorde exempelvis fyra mål som mittback 2017 och är tokgiven i elvan.

Kontraktet löper ut efter nästa säsong, men redan nu kan Nilsson komma att lämna. Enligt Borås Tidning uppvaktas 25-åringen av såväl klubbar i tyska andraligan som i MLS. Elfsborg håller dock hårt i nyckelspelaren. Fem miljoner kronor kräver de i övergångssumma för att släppa Nilsson, detta enligt samma tidning.

Nilsson har i år noterats för tio allsvenska matcher, samtliga från start.