• Publicerat 2 juli
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Pontus Jansson har sedan flytten från Malmö FF sommaren 2014 representerat Torino och Leeds. Nu kan mittbacken tvingas till en ny klubb efter en påstådd schism med tränaren Marcelo Bielsa. Detta rapporterar engelsk press. Sheffield United uppges nu vara nära att landa svenske landslagsspelaren. 

Han är en av de största MFF-representanterna utomlands. Sedan flytten från Malmö sommaren 2014 har Pontus Jansson spelat i såväl Serie A med Torino som i Championship med Leeds.

I år såg det ut som att Leeds skulle ha god chans till att ta steget upp till Premier League, men så blev det inte och därmed tvingas klassikerklubben fortsätta i engelska andraligan även nästa år.

Det är inte säkert att Pontus Jansson blir kvar. Brittisk press rapporterar om en spricka mellan mittbacken och tränaren Marcelo Bielsa och att Jansson inte tillåts träna med klubben fram till dess att laget åker till Australien på träningsläger 13 juli.

Jansson ska nu vilja lämna Leeds och PL-nykomlingen Sheffield United ska enligt uppgifter vara nära att landa den svenska landslagsspelaren.