Malmö FF:s unge anfallare Lucas Gomes lämnar klubben för en europeisk storklubb. Det bekräftar han själv på sitt instagramkonto. 
”Jag är väldigt glad över att ha skrivit på ett professionellt kontrakt med FC Porto”, skriver 16-åringen. 

De tre senaste åren har Lucas Gomes, som har meriter från landslagsspel både med Sverige och Portugal, tillhört Malmö FF:s juniorverksamhet.

På tisdagen meddelar han via sitt eget instagramkonto att han flyttar till Portugal. Storklubben FC Porto har dragit det längsta strået om hans underskrift.

”Jag vill också tacka Malmö FF för dessa tre åren, det har varit underbart att spela för Sveriges bästa klubb.Men nu så är det dags för en ny utmaning, ni som känner mig vet att jag gillar att sätta mig själv i obekväma situationer för att sen göra dem bekväma, så nu är det dags för ett nytt steg i min karriär”, skriver Gomes.

Den 16-årige anfallaren har tidigare provtränat med Manchester United.