AIK har bekräftat att de vill värva Sotirios Papagiannopoulos från FC Köpenhamn. För FotbollDirekt kommenterar mittbacken nu AIK:s öppna intresse för att köpa loss honom från den danska storklubben.
– Som det ser ut just nu verkar det bli ganska svårt. Jag tror att FCK vill ha kvar mig, säger han.

Den förre Östersundsstjärnan Sotirios Papagiannopoulos, 29, har haft svårt att ta en ordinarie tröja sedan han värvades av FC Köpenhamn för cirka 3,5 miljoner sommaren 2018.

Under våren har hans namn flitigt kopplats ihop med AIK. I mitten på maj kunde FD avslöja att AIK gör ett försök att värva honom i sommar, men där ett problem med en affär är den höga sign on-bonusen som försvararen fick när han skrev på. FC Köpenhamns prislapp är hög och kontraktet gäller över säsongen 2022.

För FD berättade ”Sotte” om sin situation i FCK där han är missnöjd med speltiden.

– Jag hade förväntat mig mer speltid. Både jag och klubben vet att jag är för bra för att sitta på bänken,

– Jag vet att det finns lite intresse från allsvenska klubbar. Allsvenskan? Jag är öppen för det och ser det inte som ett misslyckande om jag skulle vända tillbaka dit. Jag är öppen för allt. Det viktigaste för mig är att spela fotboll. Jag saknar känslan att kliva ut och känna den där pressen och nervositeten inför matchen. Sen vill man ju uppleva Europaspel också, sa han till FD i början på maj.

Förra veckan bekräftade AIK:s sportchef Björn Wesström att såväl Nabil Bahoui som Papagiannopoulos är på AIK:s önskelista i sommar. Han medgav dock att affären med FCK ser ut att bli svår att lösa.

– Det är en bra spelare och han har en historik som passar vår rekryteringsstrategi. Han har AIK som moderklubb och är en snabb spelare som jag tror skulle behöva komma tillbaka till allsvenskan. Det har väl gått upp och ner i Danmark, men sedan har han ett långt avtal och FCK har betalat en massa pengar för honom. De befinner sig lite grann i en annan sfär i affärer än vad vi gör, så ska vi lyckas göra det kommer vi behöva komma överens om något extraordinärt, sa han till C More i samband med söndagens toppmatch mot Malmö FF och fortsatte:

C More: Hur långt har ni kommit i förhandlingarna?

– Inte tillräckligt långt för att säga att vi har kommit någonstans.

På tisdagen fick FD tag på Papagiannopoulos som just nu befinner sig på träningsläger i Österrike. Mittbacken har inte missat rubrikerna på svensk mark men han säger själv att han inte pratat med Wesström. Däremot bekräftar han att han känner till AIK:s stora intresse via sina rådgivare. Han har nåtts av beskedet att någon affär inte är nära i dagsläget.

– Som det det ser ut nu så verkar det bli ganska svårt. Jag tror att FCK vill ha mig kvar. Men jag har inte haft något samtal med Ståle (Solbakken, manager) ännu. Samtidigt sköter jag inte affärer mellan klubbar, det gör mina rådgivare. Nu är jag här och har fortfarande ett långt kontrakt. Det är så läget är, säger han till FotbollDirekt.se.

AIK har genom Wesström bekräftat att de vill ha dig och har en dialog med FCK. Hur tänker du kring det?

– Det är klart att man gjort något bra om ett lag vill ha dig. Jag vill spela matcher, så jag vet inte, det är ett svårt läge just nu. Jag vet inte vad man mer kan säga, säger han och fortsätter:

– Om jag är för dyr? Jag tror väl det eftersom det inte kommit någonvart. Det verkar väl som det. Nu ska vi börja spela träningsmatcher och då märker man väl vad planen är för mig. Därefter kanske man får ta ett ordentligt snack.

”Sotte” berättar att han just nu är en av tre mittbackar i truppen.

– Någon kanske säljs eller så värvar de in en till. Det kan bli enklare för mig eller svårare. Jag är i en ålder där jag vill och behöver spela. Det är viktigast nu. Om det blir i FCK får vi se, men det vore väl det bästa.

Blir du smickrad av AIK:s intresse? 

– Jag vill inte uttala mig för mycket för det finns andra klubbar med i bilden också.

Vad hoppas du kommer hända i sommar? 

– För min del vill jag vara nummer 1 eller nummer 2. Spela vecka ut och vecka in, det är det viktigaste. Det är mitt mål.

Finns det fler klubbar i allsvenskan som vill ha dig eller är det utländska klubbar?

– Klart att det finns fler intressanta möjligheter. Men jag har ett kontrakt med FCK och det får man respektera.