Djurgården är fyra poäng bakom serieledande Malmö FF, men då har skåningarna en match mer spelad. I nästnästa omgång tar Stockholmslaget emot MFF på Tele2 Arena och vid blårandig seger där kan Djurgården vara i serieledning.
– Det är mycket om, om och om, men vi får ta en match i taget. Först ska vi ta AFC, säger Haris Radetinac till FotbollDirekt.se.

Han gjorde sin hundrade allsvenska match för Djurgården i går, Haris Radetinac. Trotjänaren, som är den spelare i nuvarande trupp som varit i klubben längst (anslöt sommaren 2013 från Mjällby) hyllades både före, under och efter matchen hemma mot Kalmar. Supportrarna vrålade ”Radetinac järnkaminer” och 33-åringen är belåten över stödet.

– Den gamla vanliga ramsan. Det bara värmer verkligen, säger Radetinac till FotbollDirekt.se.

Det är inte många spelare som får egna ramsor. Det måste kännas speciellt?

– Ja, det är inte många som sagt. Sedan har jag varit i klubben länge också.

Så du förtjänar det? 

– Haha nej, inte förtjänar. Men klart att det värmer och det känns som att jag är älskad av folket. Det betyder att jag inte bara gjort det bra på planen utan även utanför också. Allt går hand i hand, konstaterar Radetinac som är stolt över att ha passerat tresiffrigt med allsvenska matcher i den blårandiga dressen.

– Det känns extra med hundra matcher efter att jag haft två korsbandsskador. Kul så klart.

Radetinac jubileum i går var inte det enda glädjeämnet för 33-åringen. Djurgården avgjorde sent mot Kalmar och vann med 2-0 vilket gör att de har rejält häng på serieledande Malmö FF. Skåningarna har en match mer spelad än Djurgården och i nästnästa omgång möts lagen på Tele2 Arena. Vinst för Blåränderna där och de kan vara i serieledning.

– Det är mycket om, om och om, men vi får ta en match i taget. Först ska vi ta AFC, sedan får vi blicka mot Malmö hemma.

Det var länge sedan som ni var så här heta?

– När korsbandet gick sönder första gången (juli 2015) låg vi också tvåa. Det är väl senaste gången som vi låg så pass bra till i tabellen.

Avgörandet mot Kalmar i går kom först i 87:e minuten. Segern satt långt inne…

– Det var så klart jobbigt med så många lägen och att bollen inte ville in. Nu i efterhand är det dock jävligt skönt!

Ni såg aldrig ut att tröttna utan bara fortsatte ösa på?

– Ja vi matade på och hade läge efter läge. Gör man det blir det ju oftast mål. Deras målvakt var riktigt bra och det var väldigt skönt när bollen till sist gick in.