Foto: Bildbyrån

IFK Göteborg kommer med mycket dystra nyheter. ”Alla hade hoppats på en lindrig knäskada. MR-undersökningen visade dessvärre att korsbandet är av på Patrik Karlsson Lagemyr”, skriver klubben på sin hemsida.

IFK Göteborgs Patrik Karlsson Lagemyr, 22, har haft en strålande säsong och belönades så sent som förra veckan med ett nytt kontrakt över 2022.

Bara dagar senare hände det kanske värsta möjliga för en fotbollsspelare. ”Paka” – som haft en hel del otur med just knäskador genom åren – tvingades kliva av borta mot Östersund. Till en början meddelade IFK Göteborg att det troligtvis bara rörde sig om en stukning i knäet.

Men det var mycket värre än så.

På tisdagen presenterade klubben resultatet från ”Pakas” magnetröntgen. Den visade att hans korsband är av.

– Korsbandet är av och det innebär givetvis att det inte blir något mer spel den här säsongen. Sedan ska han tillbaka, så är det bara. Det är vi många som ska se till, säger fysioterapeut Calle Persson till klubbens hemsida.

Sportchefen Kennet Andersson.

– Det enda vi kan säga och göra nu – och ett tag framöver – är att på alla sätt och vis stötta ”Paka” och ge honom de bästa förutsättningar för att vara tillbaka så snart det är möjligt.

Karlsson Lagemyr hann göra fyra mål och två assist på 13 matcher den här säsongen.