I går blev det klart att Helsingborgs IF tappar sin anfallsstjärna Rasmus Jönsson. FD kunde avslöja att den thailändska klubben Buriram United matchat HIF:s krav och senare på kvällen blev det officiellt. Från en träningsanläggning i Bangkok berättar 29-åringen om sitt svåra beslut att lämna det allsvenska bottenlaget. 
– Tidpunkten är inte helt optimal och jag förstår att det är känsligt med tanke på den situation som vi befinner oss i. Men det är så den här branschen fungerar, säger Rasmus Jönsson till Sydsvenskan.

Det hade varit på gång ett tag och i går blev det klart.

Strax efter lunch kunde FD avslöja att Rasmus Jönsson skriver på för Buriram United – Thailands största klubb.

Det blev bara ett år i Helsingborgs IF efter att han anslutit från spel i Danmark. 29-åringen berättar för Sydsvenskan om sitt beslut att ta ännu ett utlandsjobb.

– De la ett bud, plötsligt fanns ett kontrakt på bordet och det gällde att snabbt tänka igenom allt. Det var för bra för att tacka nej till, säger Rasmus Jönsson till tidningen.

Han hymlar inte med att det handlar om en ekonomisk uppsida som inte gick att bortse ifrån.

– Ja. Jag är snart 30 och man får lite andra prioriteringar kring vad som ska hända efter fotbollen och så. Samtidigt har jag tänkt mycket på att testa på ett äventyr. Bägge bitarna, det ekonomiska och det andra var för bra för att inte hoppa på.

Precis innan årsskiftet skrev Jönsson ett nytt fyraårskontrakt med HIF och sa då att han kan tänka sig att stanna i klubben karriären ut.

– Det var inte tomma ord. Och därför har det här varit ett svårt beslut. Skitsvårt, om man får säga det rakt ut, säger han till Sydsvenskan.

HIF och nye tränaren Henrik Larsson fick en drömstart efter semestern när man bortaslog Örebro efter mål av – Rasmus Jönsson. Nu får klubben söka sig en ny anfallare efter att ha sålt både Jönsson och islänningen Bjarnason.

Jönsson har skrivit på ett 18 månader långt kontrakt med Buriram United.