Rasmus Jönsson lämnar Helsingborgs IF – nyligen framkom att HIF:s anfallsstjärna fått tillåtelse att besöka en thailändsk klubb. Och nu står det klart att det blir en övergång för Jönsson – enligt uppgifter till FD så handlar det om Buriram United, Thailands största klubb.

Rasmus Jönsson återvände i fjol sommar till Helsingborgs IF, och var i högsta grad delaktig i att klubben tog steget tillbaka till allsvenskan.

Efter åtta år utomlands (Wolfsburg, Ålborg och Odense) så kom han hem, och gjorde fem mål under hösten när HIF vann superettan.

Under våren i allsvenskan blev det fyra mål, men det har sett ut som att Jönsson kunnat lämna Helsingborg i sommarfönstret. HIF gick nyligen ut med att anfallaren fått tillåtelse för att resa till Thailand för att bekanta sig med en klubb där.

Enligt uppgifter till FD så handlar det om Buriram United. Det är Thailands mest framgångsrika klubb historiskt, serieledare och en klubb som spelar i Asiens Champions League.

Jönsson har tillsammans med sin agent Jonas Svensson bekantat sig med klubben de senaste dagarna och nu är det nära med en flytt. HIF och Buriram United är överens om en övergångssumma och Jönsson väntas under dagen göra läkarundersökning och skriva på för klubben.