Patrik Karlsson Lagemyr, 22, har haft en strålande säsong för IFK Göteborg. I gårdagens match mot Östersunds FK klev han av skadad i sitt knä. Oroväckande förstås, men Blåvitts medicinska team hoppas att det inte är så allvarligt. 

– Vi får verkligen hoppas att det inte något allvarligt med ”Paka”. Vi får se under de närmaste dagarna, sa tränaren Poya Asbaghi efter den mållösa matchen mot Östersund i går.

Situationen han pratade om hände 35 minuter in i matchen där Karlsson Lagemyr tvingades kliva av skadad. Det skulle visa sig att det var en skada i knäet, oroväckande för en spelare som trots sin unga ålder, har en lång historik av problem med knäskador.

Fysioterapeuten Calle Persson ger ett lugnande besked till klubbens hemsida:

– Vi tror inte det är allvarligt, utan handlar om en ”stukning” i ett knä. – Vi kommer givetvis följa det närmaste dagarna och eventuellt göra en MR i början av veckan, men tror och hoppas att det inte är någon allvarligare grej, säger han.

Så sent som i fredags förlängde Karlsson Lagemyr sitt kontrakt med Blåvitt över säsongen 2022.