Allsvenskan har nystartat och efter vårens tolv omgångar så får vi nu fortsättningen. FotbollDirekts krönikör Magnus Österberg har utsett allsvenskans bästa namn så här långt.

Allsvenskan startade i tisdags igen med toppmatchen mellan AIK-IFK Norrköping på Nationalarenan. De högst rankade namnen efter dessa vårmånader har ni nu här, enligt FD:s krönikör Magnus Österberg.
Österberg rankar här allsvenskans elva bästa namn och där han ställer upp laget i en 3-2-3-2-formation.

MÅLVAKT

Johan Dahlin, Malmö FF.

– Bara släppt in nio mål och har gjort det väldigt bra under våren. Visserligen inte världens svåraste jobb, men han är så stabil som han behöver vara.

FÖRSVARARE

Simon Sandberg, Hammarby.

– Klivit upp ett snäpp kvalitetsmässigt jämfört med förra säsongen. Som vanligt bra i offensiven och har i år visat att han klarar av mittbackspositionen när en efter en skadat sig i Bajen. Sandberg har under våren varit riktigt, riktigt bra.

Per Karlsson, AIK.

– Fortsätter att vara så bra som han alltid är. Inte överlägsen, men gör aldrig en dålig match, han är alltid bra. Att ”Pertan” nu kom med i landslaget säger en del.

Karol Mets, AIK.

– Växt mer och mer för varje match som han spelat. Han började okej, men blivit bättre och bättre. Många var oroliga över att AIK inte skulle kunna ersätta Robin Jansson, men Mets är bättre tycker jag!

SITTANDE MITTFÄLTARE

Jeppe Andersen, Hammarby.

– Likt Sandberg har dansken höjt sig i år och har växt med kaptensbindeln på armen. Andersen har alltid jobbat väldigt hårt. Han är nyttig och bättre med bollen nu än tidigare. Håller en jämn, hög nivå.

Erik Berg, Djurgården. 

– Ruskigt bra är han, Erik Berg. Han och Marcus Danielson har varit väldigt viktiga för Djurgården i år. Berg är en ledartyp som betyder oerhört mycket för Djurgården även om han kanske inte syns mest. Två viktiga mål under våren ett extra plus.

OFFENSIVA MITTFÄLTARE

Benjamin Nygren, IFK Göteborg.

– Var framförallt väldigt bra i inledningen av säsongen då han svarade för många poäng. Det fanns frågetecken om Nygren skulle kunna lyfta Blåvitt, men 17-åringen har varit så mycket bättre än vad man hade vågat hoppats på. Nu räddar han väl klubbens ekonomi också…

Tarik Elyounoussi, AIK. 

– Hysterisk form under maj månad då han gjorde åtta mål!  Leder skytteligan och oavsett om han spelar anfallare eller offensiv mittfältare gör han poäng. Överglänst de flesta i AIK och jobbar oerhört hårt.

Muamer Tankovic, Hammarby.

– Var ruggigt bra första åtta omgångarna. Klarat av att spela offensiv mittfältare och levererat på sin högstanivå som är väldigt hög. Blivit mer rak i sitt spel och är inte lika bolltrampande längre. Inget snack om att ”Mujo” ska vara med i den här elvan.

ANFALLARE

Markus Rosenberg, Malmö FF.

– Det går inte att bortse från honom. Kanske är Mackan fortfarande allsvenskans bästa spelare. Definitivt är han Malmös viktigaste spelare. I fjol fanns frågetecken för hans produktivitet, men nu har han gjort sex mål och ligger bakom väldigt mycket för serieledande MFF.

Jordan Larsson, IFK Norrköping. 

– Precis som flera andra spelare på den här listan har Jordan höjt sig i år – och det rejält. Han hade det jobbigt i fjol, ett år då många trodde att han skulle blomma direkt. Det tog längre tid för honom, men under våren har han nu visat upp potentialen som man längre trott att han haft. Jämnare i sina prestationer och inte försvunnit i matcherna som det är lätt att göra. Jordan har varit sylvass!