• Publicerat 29 juni
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

IFK Göteborg har precis sålt Benjamin Nygren till belkgiska Genk för 53 miljoner kronor. En summa som gör att Blåvitt fått ekonomiska muskler att hitta en ersättare till honom och tränaren Poya Asbaghi berättar nu hur han ska ersättas.

– Vi kommer inte kunna ersätta Benjamin Nygren med någon som Benjamin Nygren. Men vi kanske kan ersätta honom med någon som har en annan spets. Då handlar det om att förbereda laget för det, säger Ashbaghi till GT.

Han berättar också att ersättaren inte behöver komma från externt håll, utan Nygrens ersättare kan redan finnas i den befintliga truppen.
– Det finns spelartyper i truppen som inom sin spets kan vara ännu vassare, säger Poya Asbaghi.

Enligt GT är det mest troliga att Lasse Vibe blir den som primärt tar Nygrens plats i uppställningen. Patrik Karlsson Lagemyr kan också vara ett annat alternativ. Både Vibe och Karlsson Lagemyr testades just på Nygrens position i träningsmatchen mot Helsingborg nyligen.
Asbaghi känner att han inte vill laborera runt för mycket i matchtruppen.
– Vi behöver inte förändra stora saker, det är bara små saker. Det blir så när spelare lämnar och nya spelare ska komma in. Men jag tror inte spelarna kommer märka av det så mycket, säger Poya Asbaghi.