• Publicerat 29 juni
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Benjamin Nygrens 50-miljonersövergång till belgiska Genk kan ha brutit mot SvFFs förmedlarregement och nu flaggar förbundets jurist Tobias Tibell för att SvFF kommer att granska övergången.

– Vi kommer att titta närmare på den frågan, säger Tibell till Göteborgs-Posten.

När AIK sålde Alexander Isak till Borussia Dortmund straffades klubben med böter på 350 000 kronor för att klubben betalt erästtning till en agent i samband med övergången. Något som inte är tillåtet om spelaren är under 18 år.

Nu kommer uppgifter om att IFK Göteborg gjort detsamma när det gäller Benjamin Nygrens övergång till Genk.
För GP bekräftar klubbdirektören Max Markusson att det funnits agenter involverade även denna gång.
– Det har funnits agenter involverade, så är det ju. Det är extremt sällan man gör någon försäljning överhuvudtaget utan att det är någon agent med.

– Så ja, det har varit agenter involverade och det har fungerat bra. Vi gjorde ju en väldigt bra försäljning och vi är också väldigt nöjda med det arvode vi har betalat.

Och på frågan om agenterna tagit emot betalning för övergången blir svaret kort men tydligt.
– Det har det.

Svenska Fotbollförbundet berättar att de har koll på Nygren-övergången och kommer att lägga energi och kraft på den inom kort.
– Vi har följt ärendet såklart och i början av nästa vecka ska vi titta på hur vi ska ta frågan vidare. Då får vi titta närmare på ärendet, säger SvFFs Tobias Tibell.