• Publicerat 29 juni
  • Skrivet av Dagens Spel
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Vi fortsätter att syna den svenska fotbollen hos Coolbet, som ju erbjuder odds ända ner till Division 5! Denna gång lyfter vi bland annat fram ett lättat Eskilsminne och ett revanschsuget Jonsered som sunda vinnare. Fortsätt att följa våra starka tips och kolla in det gigantiska utbudet hos Coolbet!

AIK Atlas – Mörrums GoIS FK, Div 4 Blekinge, Lördag 29/6, 14:00

Nästjumbon AIK Atlas har det kämpigt under det nedersta strecket. Man storskrällde förvisso för tre matcher sen då man bortabesegrade topplaget Ronneby med 3-2 – med en hel del tur ska ska tilläggas – men i matchen dessförinnan föll man hemma mot jumbon Hasslö som inte plockat så mycket som en poäng i övriga elva matcher. Nu kommer Atlas med två raka förluster där man blivit nollade i båda, och det ser inte ljust ut för de blåklädda.

Nykomlingen Mörrums GoIS FK gjorde en riktigt bra fjolårssäsong men har heller inte de rosat marknaden i år. Man ligger dock ett par placeringar upp från Atlas och har ett större spel i sig än dagens motstånd. I den senaste matchen blev det storstryk borta mot Ronneby, men dessförinnan var det Mörrum som avgick med storsegern mot Hasslö. Andreas Persson, Hugo Karlsson och André Sjöberg är starka poängspelare i ett Mörrum som har en offensiv för den övre tabellhalvan.

En viktig match för bottenstriden där vi tycker att Mörrum ska vara favorit. Vi menar att man har en högre höjd i laget och man besegrade dessutom Atlas med hela 7-1 i säsongens tidigare möte. Till fina 2.20 tar vi gärna spel på Mörrum-tvåan!

 

Eskilsminne – Tvååker, Div 1 Södra, Lördag 29/6, 16:00

Nästjumbon Eskilsminne har sett till förväntningarna haft en riktigt risig första halva av säsongen. Som nykomling ifjol gjorde man succé och slogs länge om kvalplatsen till Superettan, och med flera bra värvningar inför årets säsong så såg det på förhand intressant ut för Helsingborgslaget. Man har i flertalet matcher haft många spelare på frånvarolistan vilket såklart inte underlättat, men till derbyt mot Landskrona senast fick man tillbaka ett par spelare och Eskilsminne kunde också ta en livsviktig seger.

Lilla Tvååker var en annan nykomling som gjorde succé under 2018. Laget slutade placeringen bättre än Eskilsminne, bara två poäng från kvalplats. Man väntades dock få en tuffare säsong i år då tongivande spelare lämnat skutan samtidigt som tränaren Mattias Lindström lockades över till just dagens motståndare. Tvååker har gjort det någorlunda godkänt och ligger fyra pinnhål upp från Eskilsminne i tabellen, men bara tre poäng skiljer lagen åt i den hårda bottenstriden.

Vi tycker Eskilsminne har den bättre truppen och skåningarna har tagit 11 av sina 13 poäng på hemmaplan. Efter islossningen senast ger vi hemmalaget fin chans att spinna vidare – ettan liras till lockande 2.30 gånger pengarna.

 

Jonsereds IF – Kongahälla, Div 3 Nordvästra Götaland, Lördag 29/6, 14:00.

Det här fina spelet hittar vi i Divsion 3 Nordvästra Götaland. I helgen spelas sista omgången innan det blir sommaruppehåll. Jonsered vann premiären i våras, men hamnade därefter i en djup svacka som höll i sig i ungefär i en månad. I mitten av maj vände det med flera starka insatser, bl. a. två kryssmatcher mot Angered och Västra Frölunda. Därefter har det sett stabilt ut för Jonsered. Förra helgen blev det seger mot Lerkils IF, där unge Adis Gibanica klev fram och gjorde två mål. Säsongens första möte mot Kongahälla minns spelarna i Jonsered mycket väl. Det blev nämligen förlust med hela 8-0. Efter det mötet har lagens formkurvor gått åt olika håll. Jonsereds kraftigt uppåt och Kongahällas brant utför. Kongahälla kommer närmast från en usel insats och förlust mot Dalen/Krokslätt med 1-4.

Jonsered har bra chans till revansch på lördagseftermiddagen och spelas till 1.83 hos Coolbet!

 

Vinberg – Olympic, Div 2 Västra Götaland, Lördag 29/6, 13:30.

Vinberg har haft en besvärlig vår. Gamle landslagsbacken Micke Svensson har haft en ganska begränsad trupp och har inte haft så mycket att laborera med. Att laget ligger ovanför nedflyttningsstrecket ska betraktas som ett klart godkänt resultat med tanke på förutsättningarna. Senast blev det förlust mot svåra Halmia och det är inget att säga om, men matchen var avgjord redan i halvtid efter mycket slarv av Vinberg. Det var dåligt även i matchen före mot Eslöv. Nu väntar match mot en av säsongens positiva överraskningar. Malmölaget Olympic har gjort det otroligt bra och finns med i tätstriden. Har tre poäng till ettan Ängelholm, men har en match tillgodo. Kommer närmast från en strålande insats och seger borta mot Qviding med 3-2. Qviding är utan tvekan ett av seriens bästa lag vilket gör segern extra tung. Ska man ha någon nytta av den segern får man såklart inte tappa poäng mot lag som Vinberg.

Trots bortaplan säger vi fin chans och Olympic-tvåan plockas till 1.97!


Åldersgräns 18 år för spel online. Spelar du för mycket – ring Stödlinjen på 020-81 91 00.