Helsingborg vinner i allsvenskan igen. Henke Larsson landade direkt på fötter i sin allsvenska comeback och Rasmus Jönsson visade på nytt sitt värde.

1- 0 till Helsingborg borta mot Örebro.
Dramatiken sedan Per-Ola Ljung hastigt sparkats och Henke Larsson sensationellt tagits tillbaka får nu direkt en utväxling. Och förmodligen handlar mycket om att folkkäre Andreas Granqvist nu spelade igen.

Vinst blev det hur som helst och skåningarna skaffade sig manöverutrymme i botten.

– Jag är väldigt glad och lättad, säger Henrik Larsson till C More efter matchen.

Men framförallt handlade väl ändå den här kvällen mest om att Henke Larsson direkt fick visa upp sig som en vinnare? Henke som ju under stor turbulens lämnade HIF i november 2016.
Ikväll blev det så alltså seger och HIF:s känsliga läge luckrades upp en aning.

Och så ett namn Mamudu Moro som skapade en hel del och hur han sedan fanns med kring Rasmus Jönssons avgörande. Växelspel mellan Jönsson och Moro in i straffområdet och ett lite skevt ingripande av en ÖSK-försvarare.
1- 0 bakom Oscar Jansson.

Händelsen skulle ju alltså visa sig räcka till seger och Henrik Larsson såg ju ut att må finfint efteråt och, jo, lättad!
– Jag är glad och lättad, vi fick en bra start, viktigt för oss. Vi skapar många chanser och vinner rättvist, säger han till Cmore.

– Jag tycker att vi har underbar intention och vi  har inte varit tillsammans länge men man ser redan saker, spelglädjen, viljan att gå framåt… Vi är ett spelande lag som försöker titta framåt, det är nyckeln för att skapa ännu fler målchanser framöver, säger Henrik Larsson i C More.

Helsingborg går nu uppåt i tabellen och kunde kliva upp från kvalplatsen. Nästa gång HIF spelar är borta på nytt och den här gången mot Elfsborg.