Benjamin Nygren såld till Genk. I morgon väntar livet efter storaffären med Nygren för Blåvitt och det sker mot Östersund på bortaplan, IFK som föll innan sommaruppehållet mot ÖSK på hemmaplan.

IFK Göteborg i allsvensk återstart i morgon och det alltså mot Östersund på bortaplan.

Hur IFK Göteborg ser ut efter en månads vila återstår nu att se, i synnerhet som man så överraskande föll hemma på Gamla Ullevi i sista matchen innan uppehållet. Lägg där till att Nygren nu är borta och oklart kring flera namn i övrigt inför lördagen på Jämtkraft arena.

Å andra sidan så förtjänade Blåvitt att vinna det där mötet med ÖSK, det handlade om stor dominans och massor av chanser. I minnet finns ju en träningsmatch mot Helsingborg under uppehållet som vanns med 2- 0.

Men som sagt nu är Benjamin Nygren borta. Lämnat Blåvitt för belgiska Genk. Borta är ju även Junes Barny som tidigare i veckan bad om att få lämna.

Jämte i övrigt så noterar vi osäkerhet kring ett namn som August Erlingmark med en knäskada (hände i mötet med HIF under uppehållet).
Vidare är så väl André Calisir som Sebastian Ohlsson skadade. Båda ser ut att vara borträknande denna gång, inte minst den sistnämnde som ser ut att vara på väg att även han säljas.

Vad det innebär är oklart men enligt SVENSKA FANS ryktas Sebastian Eriksson vara på väg mot sin första start.
I övrigt kan Kristopher Da Graca hamna jämte Starfelt i försvaret.