Imorgon är det dags för Henrik Larsson att leda Helsingborg i en allsvensk match igen. Till sin hjälp till en framgångsrik premiär kan han ha Anderas Granqvist på planen. Landslagskaptenen är tillbaka i truppen efter ljumskproblem.
– Jag är med i truppen, så tar vi ett beslut i morgon. Vi får se, säger han till Sydsvenskan.

34-åringen missade EM-kvalet på grund av skada och har kämpat för att ta sig tillbaka till den allsvenska omstarten.

Den sker imorgon fredag mot Örebro. Då kan nygamle tränaren Henrik Larsson glädja sig åt att ”Granen” är tillbaka i truppen. Han deltog fullt ut på torsdagens träning, men definitivt besked kommer på matchdagen.

– Det känns okej. Nu har jag varit med fem pass i rad och har inte fått några bakslag. Sen finns det en smärta kvar, det gäller att den inte blir värre, säger han till Sydsvenskan.

Larsson:

– Klart att det är extremt viktigt för Helsingborgs IF att han är med. Det vet vi om, Granqvist är Sveriges landslagskapten och där har vi sett hans betydelse. Samtidigt är det viktigt att alla vi andra tar ansvar, vi kan inte lägga allt på ”Granens” axlar och tro att allt fixar sig. Var och en måste dra sitt strå till stacken.