• Publicerat 27 juni
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Hälften av biljetterna är sålda till nattmatchen mot AFC Eskilstuna på lördagen. GIF Sundsvall ger inte upp hoppet om fullsatt.
– Vanligtvis kan vi bara nå sådana här siffror mot Stockholmslagen eller Östersund, säger GIF:s evenemangsansvariga Sara Nilsson till Sundsvalls Tidning.

På lördag natt sparkar Giffarna igång mot AFC Eskilstuna.

En match som lär ge eko långt utanför Sveriges gränser då den spelas i midnattsljuset. 3500 av 7000 möjliga biljetter är sålda. Det kanske låter lite, men klubben är vana vid sena beslut från åskådarna.

– Vi har sålt väldigt mycket för att vara så här pass tidigt på veckan. Vi brukar ligga på omkring 2 000 sålda så här långt innan matchdag, så visst kan det bli bra med publik, säger GIF:s evenemangsansvariga Sara Nilsson till Sundsvalls Tidning.

– Vi räknar med att sälja ytterligare omkring 2 000 de närmaste dagarna. Man ska även ha i åtanke att många fortfarande ska få sin lön och att väldigt många även köper biljett vid dörren, säger hon.

Klubbchefen Henrik Lindgren vill se minst 5500 på plats.

– Vi vill åtminstone närma oss 5 500, och jag tror definitivt att vi kan bli så pass många. Vanligtvis kan vi bara nå sådana här siffror i möten med Stockholmslagen eller i derbyt mot Östersund, och i en match mot AFC Eskilstuna hade vi nog legat på omkring 3 500 biljetter annars. Så det kommer bli en publikboom, säger han till Sundsvalls Tidning.