I fjol sålde Djurgården både Felix Beijmo och Tino Kadewere i sommarfönstret. Inför fönstrets öppning undrar många vad som händer med bästa målskytten Mohamed Buya Turay, 24. Dif har honom på lån året ut men en försäljning ligger på hans belgiska klubbs bord. Men än så länge ser Dif ut att få behålla stjärnan.
”Spelaren är lycklig i Djurgården. Vi har inte fått några officiella bud på spelaren”, skriver klubben Sint-Truiden i ett officiellt uttalande till FD.

Michael Olunga till Kina, Magnus Eriksson till MLS, Felix Beijmo till Werder Bremen, Tino Kadewere till Le Havre och Aliou Badji till Rapid Wien.

Det är bara några av Djurgårdens större transfers de sista åren som inbringat mellan 10-40 miljoner per försäljning.

Nu slåss klubben i toppen av allsvenskan och har i kommande omgång chans att knappa in på Malmö FF som har en tuff match borta mot AIK. Sex poäng från förstaplatsen och fyra raka segrar innan uppehållet. Det är mycket som ser bra ut för Djurgården. Och mycket talar också för ett lugnt transferfönster. Bosse Andersson till FD den 12 juni:

– Men sedan ska vi komma i håg att vi alltså inte har planerat att sälja någon i sommar. Det har vi varit tydliga med och det vill vi fortsätta att vara. Men sedan är det klart att vi vet att vi vet att det finns intresse för några av våra spelare, det går inte att undvika om man är tvåa som vi är, sa sportchefen då.

En spelare som Dif dock inte har egen kontroll över är målskytten Mohamed Buya Turay. 24-åringen spelar i klubben på ett ettårigt lån från belgiska Sint-Truiden. Klubben köpte loss anfallaren från Dalkurd sommaren 2018 för omkring 20 miljoner. Men det skar sig tidigt för Buya Turay som inte trivdes alls.

I vintras kunde därför Djurgården komma överens med Sint-Truiden om ett säsongslångt låneavtal. Däremot finns risken att en annan klubb försöker köpa loss honom i sommar och att belgarna säger ja tack. Det har dock inte hänt ännu och när FD får svar från klubben låter det inte som att de har några planer på en försäljning i sommar.

”Spelaren är lycklig i Djurgården. Det går bra för honom. Vi har inte fått några officiella bud på spelaren”, skriver Sint-Truiden i ett officiellt uttalande till FD.