Foto: Bildbyrån

Junes Barny bryter sitt kontrakt med IFK Göteborg. Det blev känt i förmiddags. Men någon konflikt ligger inte bakom brytningen och nu kan han snart ha en ny klubb som han går till.
– Det har varit några förfrågningar från utlandet, säger mittfältaren till Helsingborgs Dagblad.

Junes Barny går nu vidare igen. Ett halvår i Blåvitt blir inte mer. Kontraktet är brutet och det uppges vara spelaren själv som varit drivande.
Gais, Hammarby och IFK kommer nu alltså snart att bli ännu en klubb. Allt detta sedan bara förra året. Mycket har hänt – och händer i Barnys fotbollsliv.

– Jag såg var det var på väg. Jag och Poya (Asbaghi, tränare IFK Göteborg) har hela tiden haft en bra dialog och han förstår mina resonemang. På den vägen var det, jag vill bara spela fotboll, säger Barny till HD.

Det började ju annars bra och han hann göra fem starter. Men med en skada så kom han aldrig riktigt tillbaka och nu väljer han alltså inte att ha tålamod för att kunna ta tillbaka sin plats. Skadan han fick var  samtidigt verkligen av det värre slaget – tre ansiktsfrakturer när IFK mötte HIF.

– Sån är fotbollen, det kunde ingen förutspå utan det bara hände. Laget har fortsatt gå bra, men som sagt: jag kom dit för att spela, mer dramatiskt än så är det inte, säger mittfältaren till HD.

Samtidigt så finns där ett intresse för honom och en lösning kan vara nära.

– I Sverige har jag inte sonderat terrängen om jag ska vara helt ärlig. Det har varit några förfrågningar från utlandet, säger Barny och enligt tidningen så menar han att han kanske är nära en ny klubb.