Hammarby och Frej kan vara på väg att ta HIF-talangen Axel Sjöberg. Den 19-årige försvararen är aktuell och FotbollDirekt kan i dag avslöja att han ikväll deltar i en internmatch på Kanalplan.
– Jag vill inte kommentera det men vi tittar på flera olika intressanta namn och Axel kan vara ett av dessa, säger klubbchef Janne Jonsson till FotbollDirekt.se.

Hammarbys samarbete med IK Frej är bara ett halvår gammalt men det är ett samarbete som redan hunnit växa i omfattning. Så sent som helt nyligen hade Hammarby med sig fem Frej-talanger till en träningsmatch mot Kalmar FF nere i småländska Kosta.

Annars har året varit allt annat än lätt för Frej som är i bottenstriden av superettan. Men nu är nytt på gång och det i form av Helsingborgstalangen Axel Sjöberg. Den unge försvararen kommer från HIF:s U19 och uppges för FD i kväll spela en internmatch med Hammarby på Kanalplan.
Hans namn ska vara scoutat tillsammans med Bajen – liksom hur Sjöberg är tänkt att skolas genom Frejs verksamhet.

LÄS: BAJEN TESTAR TALANGKVARTETT

När FotbollDirekt när Täbyklubbens klubbchef Janne Jonsson så vill han däremot inte bekräfta att en övergång är klar.
– Jag vill inte kommentera det men vi tittar på flera olika intressanta namn och Axel kan vara ett av dessa, säger Jonsson till FotbollDirekt.se.

Däremot så kommer samarbetet med Hammarby nu att intensifieras på flera olika vis. Det första halvåret har motsvarat förväntningar man på förhand trots allt vågade ha. Det är ju annars inte lätt med samarbeten mellan en större och mindre klubb. Det finns ju mängder av fallerande exempel genom åren.
– Men vi tror stenhårt på det här med Hammarby. Vi hade ju som exempelvis fem spelare med på deras sommarläger nyligen. Det är viktigt att visa att det inte bara är snack utan att det här verkligen är en chans att komma uppåt genom Frej och under alla omständigheter med jämna mellanrum få chansen att skaffa sig mer erfarenhet och få känna på hur stort steget är mellan superettan och allsvenskan.

– Men sedan ska man komma i håg att samarbetet med Hammarby än så länge bara är i ett startskede. Det kommer att intensifieras och folk kommer att bli varse hur, avslutar Frejs klubbchef Janne Jonsson.