• Publicerat 24 juni
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

FOTBOLLDIREKT I SAMARBETE MED SVENSKA FANS
Snart allsvensk återstart. I en ny analys från Malmö FF:s SVENSKA FANS så undrar man om det finns plats för både Christiansen och Bachirou? Detta sedan AC tagit ett steg ner i planen. Vad händer då när den sistnämnde är tillbaka igen?

Det är på Svenska Fans ”Himmelriket” som i dag har en ny paneldiskussion ute. Anders Christiansen på sitt lite nya vis, i ny tappning, är ett samtalsämne som hamnar högt denna gång.
Han har ju själv tidigare berättat om hur han trivs i den lite lägre utgångsposition Uwe Rösler numera placerat honom i.
Och utifrån det –  hur ser panelens funderingar ut kring när Bachirou är tillbaka?
– Det där är förstår en synnerligen komplex fråga som utifrån enbart kan spekuleras kring. Tittar man på konkreta fakta så sammanfaller AC:s positiva utveckling med att Bonke Innocent spelade från start. Under fem matcher tillsammans har de släppt in två mål och AC har gjort fyra mål. Varför gör han mål med lägre utgångspunkt?, frågar sig Henrik Sjöström.

– Bachirou är ju lika minst skicklig som Bonke i defensiven, men har därtill ett starkt passningsspel. Detta gör ju AC:s spelfördelande egenskaper mindre viktiga och då blir det naturligt att han snabbare tar en mer offensiv utgångsposition i uppspelsfasen. Det blir intressant att se hur han hanterar detta när Bachirou är tillbaka.

Henrik Zackrisson fortsätter sedan så här:
– Vill minnas att Alexander Jeremejeff efter premiären mot Häcken pratade om att man hade stängt ner mitten. Sett till att Christiansen inte fick fatt i bollen. Och därmed gick Malmös spel i stå. Lite så uppfattade jag det i början av säsongen: precis som AC själv sade i din (Magnus) intervju var hans utgångspunkt lite högre upp, han blev lite för ofta felvänd, lite för ofta stillastående. Fast att han droppar ner och kommer i kontakt med bollen tidigare är inte hela sanningen, tycker jag. Nu är han också rörligare, har en större arbetsradie, kommer oftare med fart, rättvänd.

– Fast om Bachirou är frisk, då är han mitt förstaval på den positionen. Han är kvickare och han har ett större kreativt register än Bonke. Jag tror inte på, väljer att inte tro på, teorin om icke-kemi mellan Bachirou och Christiansen.

I det här nya långa samtalet på SVENSKA FANS så finns också försvarsspelet med. Hur givet är det att namn som Lasse Nielsen och Rasmus Bengtsson, när dessa är tillbaka, går in igen? Detta när både Eric Larsson och Oscar Lewicki visat upp sig så starkt som man har gjort.

LÄS – MFF PÅ SVENSKA FANS INFÖR OMSTARTEN !