Malmö FF går upp mot AIK i allsvenskt toppmöte på söndag.
Men först Gorica från Kroatien i morgon. Det märks att det är Europatider på gång. Men det blir utan flera viktiga namn.

Glöm Fouad Bachirou, Rasmus Bengtsson, Lasse Nielsen och Jo-Inge Berget i tisdagens genrep mot kroaterna.
Ingen kan spela.
Det tillåter inte Uwe Rösler och det är överhuvudtaget osäkert med allihopa ens på söndag mot AIK.
– Matcherna kommer oturligt nog, för deras skull, en eller två dagar för tidigt, säger MFF:s tränare Uwe Rösler.

Ja, frågan är vilken tappning av Malmö FF vi kommer att få se på söndag på Friends?
Det är hur som helst utan vidare bekymrat på riktigt kring namn som Bachirou, Rasmus Bengtsson, Lasse Nielsen och Jo-Inge Berget.
– De tränade i 45 minuter i dag och körde sedan fysträning. Men matcherna kommer oturligt nog, för deras skull, en eller två dagar för tidigt, säger Uwe Rösler till Kvällsposten och fortsätter för Kvp.

– Hade det varit en cupfinal så hade de nog spelat men vi har en lång säsong framför oss med förhoppningsvis väldigt många matcher så vi chansar inte. En eller två dagar till sedan är läget betydligt ljusare.

Däremot gäller det nu att vara så smart som möjligt med den sparring som skåningarna trots allt får. Inte minst med tanke på att AIK återstartar i allsvenskan redan i morgon.
– AIK har sin match mot Norrköping i allsvenskan på tisdag så de får en tävlingsmatch innan de möter oss. Därför måste vi använda vår match mot Gorica på ett klokt sätt, säger Rösler.

Malmö FF:s Europa League-kval inleds den 11 juli.