Foto: Bildbyrån

Simon Skrabb ville helst ha en stormatch direkt i allsvenska omstarten – och det får han. AIK borta på Friends i morgon kväll och finländaren är allt annat än blyg.
– Men vad är det som skiljer? Precis om vi vinner så är vi ju nästan ifatt AIK. Jag tycker vi ska kunna dominera matchbilden även om det är AIK, säger landslagsspelaren Skrabb till FotbollDirekt.se.

IFK Norrköping steg i tabellen innan uppehållet. Resultat som 2-1 mot ÖSK och 2- 0 mot Giffarna, oavgjort mot Hammarby och sedan tre poäng mot AFC rätade upp en lite småskrynklig vårperiod.
Norrköping periodvis långt i från toppen.
Men så krympte man alltså glappet och Norrköpingsspelaren Skrabb gillar alltså att få AIK direkt i denna omstart.
– Vi gjorde små justeringar innan uppehållet. Det var egentligen inte så bra för oss med ett uppehåll. Det var inget vi behövde. Alltså vi var väldigt bra på slutet, säger finländaren till FotbollDirekt.se.
– Men det handlade nog som mest om presspelet. Vi flyttade fram. Alltså det är viss skillnad på att ha kanske 30 meter till motståndarmålet när man erövrar bollen jämfört med säg 80. Vi började ju verkligen skapa chanser på ett helt annat sätt.

LÄS: VARNAR FÖR ETT AIK I NY SKEPNAD 

Hur ser du på pressen? Ni har varit en uttalad guldfavorit på ett större vis än någon gång över 2000-talet…

– Men, nej…det har inte alls påverkat. Vi känner ju att vi har varit så bra som vi är i ganska många år nu. Vi har sett oss på denna nivå i ganska många år. Nej, vi har aldrig varit pressade.

Hur ser du på AIK så här långt?
– Inte lika solida defensivt som tidigare även om de förstås fortfarande är starka, speciellt på det viset. Men jag tror nog att vi ska kunna straffa AIK. Det är en match som kommer rätt för oss, säger Skrabb och vågar vara frispråkig inför denna kommande afton på Friends.

– Jag tycker faktiskt att vi ska kunna dominera matchbilden, även om det är AIK på Friends. Ja, jag tror det. Förhoppningsvis så sätter vi ett tidigt mål så att AIK måste gå fram och inte kan spela riktigt som de brukar göra.

Skrabb som annars under uppehållet gjort två EM-kval med Finland, 2- 0 mot Bosnien Hercegovina, och likadana siffror mot Liechtenstein. Med det faktiskt tvåa i grupp J bakom Italien.

– Det är ett enormt intresse för fotboll i Finland. Jag tror aldrig det har varit så stort som nu. Det går ju jättebra och det var otroligt värdefullt för mig at få bra matcher under uppehållet.