Djurgården föll i dagens U21 med 0- 2 mot AFC United. Tungt för Djurgården och extra svårt för provspelande zambiern Saith Sakala.
– En duktig spelare som kan orientera sig och vet var han har sin omgivning. Man märker samtidigt att han inte är helt van vid våra taktiska direktiv jämfört med där han spelat innan, säger Dif:s assisterande tränare Hugo Berggren till dif.se.

Djurgården räckte alltså inte till i dagens U21-serie. Nu var det emellertid ett AFC United med flera a-lagsspelare och det mot ett Djurgården en inte alls lika erfaret. Å andra sidan var det ändå ett DIf med sådana som Vaiho, Radetinac, Kozica och talanger som Chilufya och Wiberg.
Och så fanns då alltså ett nytt namn med Saith Sakala från Zambia.
Men allt annat än en lätt match för 22-åringen att hantera, även om Djurgårdens assisterande tränare Hugo Berggren ville lägga hans insats på en helt okej nivå.

– En duktig spelare som kan orientera sig och vet var han har sin omgivning och när han ska vända upp eller skydda bollen. Man märker samtidigt att han inte är helt van vid våra taktiska direktiv jämfört med där han spelat innan. Men han kom in i det mer och mer och man ser att det är en väldigt duktig fotbollsspelare.

Annars var det här en match som Dif snabbt hamnade under i och var i läge 0- 2 redan efter 25 minuters spel. Att stockholmarna ofta sedan kom till bra – det saknades alls inte chanser – spelade däremot mindre roll denna gång. Några mål blev det inte, trots ett cirka 70-30 procent bollinnehav för Djurgården. Matchens lirare? Ja, sannolikt AFC-målvakten Ole Söderberg,