Det är inte bara prispengar från Uefa som finns på bordet för allsvenskar inför kommande Europakvalspel. Här hemma finns Svenska Spel med ytterligare miljoner. I dag har sajten sportbloggare.com berättat om hur 5 000 000 finns i en pott för AIK, MFF, Norrköping och Häcken.

Våra Europabidrag får alltså redan innan kommande kval påbörjats nu en bonus och det från Svenska Spel-håll. Tidigare har spelbolaget gått in med 3 000 000 årligen för allsvenskar som varit kvalificerade för Europaspel.

Sportboggare.com skriver så här om Svenska Spels finansiella stöd:
”Syftet med bidraget är att klubbarna ska komma så förberedda som möjligt inför kommande Europaspel och lyckas man nå gruppspel betalar man tillbaka 1,5 x det belopp man tog emot”.

Men i år har pengarna växt i och med Malmös framgångar med gruppspelet i Europa League i fjol, nu är därför den ekonomiska nivån uppe i 5 000 000.

– I år delar vi ut fem MSEK totalt, varav tre sjättedelar går till allsvenska vinnaren för CL-kval och en sjättedel vardera till de tre som har EL-kval, skriver Mats Enquist, generalsekreterare på Svensk Elitfotboll, i ett sms till Sportbloggare.com.

Utifrån detta är AIK vinnare och får uppges få ut hela 2 500 000 i bidrag för sitt kvalspel till Champions League.
Resterande får en betydligt mindre del av kakan. Nu går det ju knappast någon nöd på MFF med en halv miljard i egna tillgångar – men skåningarna får endast 833 000, lika mycket som IFK Norrköping och BK Häcken.