AIK öppnar den allsvenska omstarten på tisdag hemma mot IFK Norrköping. Redan kommande helg kommer serieledaren Malmö FF på besök. En viktig vecka för AIK om man vill fortsätta hänga med på allvar i guldracet. Oscar Linnér känner att laget förberett sig optimalt inför det som komma skall. 
– Vi har tränat väldigt bra och folk ser heta ut. Om vi var slagkraftiga innan uppehållet så är vi ännu mer slagkraftiga nu, säger han till FotbollDirekt.se. 

AIK avslutade vårsäsongen på bästa möjliga sätt genom att besegra Hammarby med 2-0. Lagets femte seger på de sista sex omgångarna. På tisdag sparkar man igång allsvenskan igen först av alla tillsammans med IFK Norrköping. En klurig motståndare som är sex pinnar bakom ”Gnaget” och som behöver ta den här typen av segrar för att blanda sig in i toppstriden.

Och redan på söndag väntar Malmö FF. Ett MFF som ligger sex poäng före AIK, men som dock har en match mer spelad. Vinner AIK båda matcherna så är man uppe på samma poäng som MFF. Oscar Linnér om omstarten:

– Norrköping vet man är en väldigt tuff match på förhand. Det är ett lag som ska vara att räkna med i toppen. Det brukar bli tajta matcher mellan oss och som avgörs lite av tillfälligheter. Nu mötte vi Häcken (1-0 till AIK) för några dagar sedan och det var bra för oss att få en tuff match inför den här veckan som kommer. Vi visade upp många bra intentioner där. Det är två väldigt skickliga motståndare där vi verkligen kommer behöva komma upp i nivå, säger Linnér.

Hur har det sett ut på träningarna sen ni kom tillbaka från ledighet?

– Vi hade en väldigt kort ledighet sen en period med riktigt tuff träning där vi kunnat bryta ned oss rejält. Inte för att vi var i dålig form innan, tvärtom, men den här typen av break kan vara nyttigt för att få träna bra tillsammans och slipa på detaljer som utvecklar oss som lag, inte bara tänka på resultaten som man måste göra i intensiva matchperioder. Folk ser heta ut och det var ett jättebra uppehåll för oss tror jag. Om vi var slagkraftiga innan så är vi ännu mer slagkraftiga nu.

AIK ska spela klart veckan och därefter möta Kalmar borta. Sedan väntar en resa till Armenien för den första kvalomgången till Champions League.

– Det är något vi längtat till och som vi är välförtjänta av att få uppleva efter förra årets guldsäsong. Vi har förberett oss länge och haft ett fokus mot vad som väntar i Europa i flera månader nu, utan att tumma på allsvenskan för det. Men innan dess är det tre riktigt viktiga matcher i serien som vi måste fokusera på. Vi möter tre bra lag och vi har gett oss ett bra utgångsläge i tabellen. Det är inget som vi vill slarva bort genom att fokusera på Champions League som ligger ett par matcher bort i tiden.

Vad tycker du om lottningen med Ararat först och Valur/Maribor i nästa omgång om ni går vidare? 

– Nej, men i CL är det bara regerande mästare som är kvalificerade. Med det sagt lag som i närtid fått mycket att stämma. Även om vi först möter ett lag på pappret som jag inte har någon koll på så är det ett lag som vunnit sin inhemska liga. Vi måste vara ödmjuka och visa respekt. Oavsett lag på pappret så spelar det ingen roll när vi kommer dit och det kanske är stökiga förutsättningar runt matchen i Armenien. Det kan sätta käppar i hjulet om inte vi är ödmjuka nog så att prata om vilka vi möter i den andra kvalomgången kan vi inte göra redan nu utan måste gå in med fullt fokus för att få resultaten vi vill ha mot armenierna.