• Publicerat 22 juni
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

KRÖNIKA OM MFF MED FOTBOLLDIREKTS MAGNUS ÖSTERBERG
Malmö FF är såklart laget alla ska jaga när allsvenskan startar om, det begriper alla eftersom de är serieledare. Men känslan är att lagen bakom (det vill säga alla) måste satsa än hårdare innan skåningarna gör allsvenskan helt ointressant.

Serieledare och överlägsna även när det gäller den ekonomiska tabellen.
I en h e l t egen division när det gäller pengar och det tillsammans med att Daniel Andersson gör det mesta rätt.

I fjol startade laget illa och det blev ju Magnus Pehrssons fall och in med norsk-engelske tysken Uwe Rösler.
Det var hårt mot MP – men desto mer rätt för klubben. Hade allsvenskan varit 4-6 omgångar längre hade MFF nog hunnit ikapp och förbi AIK i toppen. Jag tror det.

***

LÄS: ETT MOTSTÅND FÖR MALMÖ LIKNANDE AIK:S SHAMROCK-MATCHER ?

I år har laget inte direkt briljerat spelmässigt men man har sett till att inte släppa serietoppen. Och ny har man ä n t l i g e n förstärkt i den enda lagdel där man, om man sökt noga, kunnat se lite svagheter. Mikael Lustig har ju varit aktuell. Men detta ser inte ut som ett svagare alternativ.
Jonas Knudsen är en bra spelare, en vänsterfot och användbar både som ytterback och som en av tre mittbackar. Hört bra saker om honom när jag lyssnat runt. En mer korrekt värvning var svår att genomföra i detta läge. Ser mycket spännande ut.

***
Det går såklart öven en del rykten om spelare som drar till sig utländska klubbars intresse. Anders Christiansen och Fouad Bachirou nämns och säkert ytterligare fler än så.

”AC” bör tänka igenom läget ordentligt måste jag få säga.
Malmö FF har funnits där när utlandslivet inte fungerat, han är faktiskt skyldig att lotsa Malmö FF vidare i Europa och mot ett SM-guld.
Därefter Sen kan han kanske röra på sig igen med gott samvete. Som jag ser det. Det är alltså vad jag tycker och har ingenting med verkligheten att göra. Eller?

***

Det går inte att undra vad som ska ske med Carlos Strandberg. Killen är en fysik ”role model” men verkar inte få fäste i Malmö. Fortsatt utlåning till ÖSK eller kan någon köpa loss honom?

***
Har Rosenberg förlängt än? Givetvis pratar vi bara om 1 år. Men ändå!

***

Daniel Andersson har det lättaste svåraste jobbet i svensk klubbfotboll. Han gör det riktigt säkert och bra och skicklig med media.

Det ska bli otroligt kul att se hur Rösler väljer att rotera och fixa och trixa med truppen när det nu drar ihop sig med kval till Europa League och fortsatt allsvenska toppstrid. Truppen är bred och truppen är vass. Säljs en av Bachirou eller ”AC” finns tillräckligt med spelare som kan fylla platserna. Det kanske också blir så att man väljer att plocka hem Pavle Vagic efter en mycket lyckad utlåning till Mjällby AIF i Superettan.

Ännu en detalj där Malmö gör rätt i många fall.

***

Jag är imponerad av Malmö FF och av hur många rätt klubben gör. Det är såklart inget hinder med god ekonomi men det är inte heller allt.

Jag tippade Malmö FF som svenska mästare och det är inte ett tips jag kan eller vill ändra. Frågan är, hur kan de andra utmana? Kommer kval/spel i Europa att rubba fokus från allsvenskan?

En sak vet vi i alla fall: Det är Malmö FF som är de jagade.