• Publicerat 22 juni
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

FOTBOLLDIREKT I SAMARBETE MED SVENSKA FANS
Comeback i Helsingborg. Henrik Larsson är tillbaka i HIF. En sensationell comeback och Larsson har redan tankegångar om en startelva. Detta till SVENSKA FANS.

– Gjorde jag häromdagen faktiskt. Satt och ritade lite grand, det gjorde jag. När jag visste att det var nära, då är det klart att jag går in i min roll och förbereder mig så mycket jag bara kan. Jag kan inte bara dyka upp och säga ”vad händer?

Det är HIF E-zine som träffat Henke Larsson.

– Jag är väldigt glad att vara tillbaka i Helsingborgs IF. Man får ett riktigt smajl på läpparna. En enorm glädje att vara tillbaka i klubben som jag har så mycket historik med, berättar han bland annat.

Hur mycket har du följt laget under våren?
– Av och till har jag tittat på TV. Jag har inte varit på plats, men jag har tittat av och till.

Vad tror du att du kommer kunna förbättra fram till att det börjar igen?
– Förhoppningsvis får vi till ett möte med övriga ledarteamet, Sven (Andersson, målvaktstränare) Chrisse (Andersson, assisterande tränare) och Alex (Tengryd, ingår i tränarstaben), ikväll. Diskutera lite grand vad deras uppfattningar är och träningsinnehållet för veckan som kommer. Vi har en träningsmatch på torsdag i Hässleholm (mot IFK Göteborg). Vi får titta på de bitarna, sedan är det så att jag måste lära känna den här spelargruppen och truppen. Vad är det för färdigheter de här spelarna besitter och vad kan vi göra för någonting och vad kan vi inte göra? Förhoppningsvis kan vi hitta något tillsammans med övriga ledarteamet, för strax är det skarpt läge igen.

– Det gjorde jag häromdagen faktiskt. Satt och ritade lite grand, det gjorde jag. När jag visste att det här var nära, då är det klart att jag går in i min roll och förbereder mig så mycket jag bara kan. Jag kan inte bara dyka upp imorgon och säga ”vad händer?”

Däremot anser han inte att det är ett krisläge han kommer in i.
Han ser inte att han kommer att gå in och göra stora förändringar i ett HIF som ändå började sin allsvenska comeback starkt. Men han vill se ett effektivare försvarsspel och så hoppas han på att skadade försvarare kommer tillbaka.

LÄS – HÄR HELA INTERVJUN MED HENKE LARSSON FRÅN SVENSKA FANS

FOTNOT: Henrik Larsson har tidigare som spelare spelat tillsammans med sådana som Andreas Granqvist, Fredrik Liverstam, Pär Hansson, Markus Holgersson och Rasmus Jönsson.