FOTBOLLDIREKT RAPPORTERAR FRÅN ETTAN SÖDRA
Utsikten är under Stefan Rehns ledning med i toppstriden av division I. Så sent som i går tre nya poäng efter 2- 1 på Assyriska. Legendariske Stefan Rehn fortsätter att vinna.

”Trots tung press från gästande Assyriska under andra halvlek kunde Utsikten hålla undan och vinna med uddamålet i den 14:e omgången. Men de tre poängen kom att sitta hårt åt. Det kom att krävas 96 minuters slit, offervilja och en hel del tur för att hålla undan mot ett Assyriska som utan tvekan är det mest spelskickliga lag som besökt arenan den här säsongen”.

Så lät en del av referaten efteråt sedan Utsikten alltså fortsatt går med i toppen av södra serien, bara två poäng upp till serieledning Trollhättan och Skövde.

Ett kompakt Utsikten gick nu sällan bort sig mot när man för första gången någonsin mötte Assyriska Turabdin.
Målvakten Axel Wibrån, jodå kusin med förre allsvenske stjärnan Peter Wibrån.
Dryga halvtimmen spelad så kom sedan avgörandet.
Med bara några minuters mellan rum så kom så väl 1-0 som 2- 0.
Först Bragi Bergsson som smällde dit ledningsbollen för att sedan ett litet stycke senare måtta en frispark som Axel Gunnarsson skarvade in.

Men sedan blev det jobbigt.
Rapporter från andra halvlek såg bland annat ut så här:
”Försvara fick man göra. Det är bara att erkänna. Efter paus jagade Assyriska för att komma ikapp och kopplade ett grepp om spelet som Utsikten aldrig kom ur. Reduceringen kom på straff efter en knapp timme, och sedan hade gästerna även en kvitteringsboll inne som dock dömdes bort efter ”ruff”. 

 

Men det räckte alltså till seger och med det sjätte hemmasegern. Man har ju inte förlorat fler än två poäng hemma på Ruddalen denna säsong.
Och inte blir detta mindre värt av att man har skador som rimligen tynger tillbaka. Ett par långtidsskador – liksom Albin Skoglund (avstängd) och huvudskadade Adam Rosén, samt  sjuke Andreas Öhman.

Nu fick Mattias Ucar känna på säsongsdebut men tvingades emellertid bryta redan efter 25 minuter. Något som onekligen ökade svårighetsgraden i torsdagens möte då Stefan Rehn efter förlusten av Ucar roterade om med Bragi Bergsson ner i backlinjen.

Två omgångar kvar nu innan sommaren. Redan kommande helg så reser Utsikten till Landskrona för att sedan avsluta hemma mot Åtvid den 6 juli.