• Publicerat 21 juni
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Mikael Lustig är nu klar för belgiska KAA Gent, det meddelade man tidigare idag på sin officiella hemsida. Gents bud blev till sist det vinnande kring Lustig.
– Det är dags för mig och min familj att starta nästa kapitel i livet, skriver Mikael Lusig på sin Instagram

Expressen kunde i förra veckan avslöja att den svenske landslags-backen åkt ner till Belgien för att genomgå läkarundersökningar med KAA Gent. Mikael Lustig bekräftade förra veckan att han lämnat Celtic efter sju år och en sorg han på sätt och vis känner över ett avsked som inte blir riktigt som han hade önskat.  

”Jag hade ingen aning om hur mycket den här klubben skulle komma att betyda för mig när jag kom hit för 7,5 år sedan. Men det är dags för mig och min familj att starta nästa kapitel i livet. Jag önskar jag fått chansen till ett ordentligt farväl”, skriver han på Instagram.

Nu en vecka senare är han klar för KAA Gent.
Försvararen ansluter till en klubb som vunnit ligan vid ett tillfälle (2014-15) och som i år slutade på en femte plats trots att man avslutat fint med tre raka vinster. Benjamin Nygrens Genk skulle istället vinna ligan.

KAA Gents sportchef Peter Verbeke är nöjd med Lustigs ankomst till klubben.

– Trots att Mikael redan är 32 år så har han spelat över 40 matcher för Celtic de senaste säsongerna. Han har dessutom en fast plats i det svenska landslaget. Men viktigast av allt var att han lyckades övertyga oss om sin enorma drivkraft att satsa fullt ut på ett nytt lag efter åtta år i Celtic, säger han i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Mikael har den vinnarmentalitet och de ledaregenskaperna som vår klubb, och särskilt våra yngre spelare, behöver.

Enligt uppgifter till FotbollDirekt.se så var den svenske landslagsförsvararens lönekrav på en sådan nivå att det inte gick att matcha för vare sig Malmö FF eller AIK. Genomsnittslönen i Belgien ligger kring 350 000 euro per år och Lustig har en lön, enligt vad FD erfar, som överstiger det.

ADRIANO VISCONTI